Pericolul bate la ușă în această țară. 80% dintre comercianții din pieţele capitalei au coronavirus

În jur de 80% dintre comercianții din pieţele capitalei din Peru au coronavirus, potrivit autorităților sanitare din această țară, lucu ce reprezintă un adevărat pericol la adresa locuitorilor din Lima.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

80% dintre comercianții din pieţele din Lima au coronavirus

În Lima, capitala statului Peru, aproape 80% dintre comercianții din cea mai mare piață au fost confirmați cu noul coronavirus, potrivit Știripesurse, în timp ce bilanțul total al infecțiilor COVID-19 din această țară a ajuns la 88.000.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Autoritățile din Peru au confirmat faptul că 79% dintre comercianții unei piețe de fructe din Lima au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în timp ce în alte cinci piețe din același oraș cel puțin 50% dintre vânzători sunt infectați COVID-19.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Din acest motiv, președintele din Peru, Martín Vizcarra, a declarat că vânzătorii din piețele din Lima urmează să fie înlocuiți, însă nu a dispus închiderea piețelor, informează The Guardian.

Șeful statului spune că închiderea piețelor ar duce la un deficit de hrană, astfel că a dispus detașarea soldaților și a polițiștilor, care vor monitoriza temperatura clienților și a vânzătorilor.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • PNL, în cădere liberă. Românii și-au pierdut încrederea în Guvernul Orban, pe durata pandemiei de coronavirus. Klaus Iohannis a pierdut și el procente
  • Teatrul Național din Tirana, demolat cu buldozerele din ordinul premierului Albaniei
  • Site-ul Worldometer, care publică statistici despre coronavirus, trafic online fără precedent! Câți oameni l-au accesat
  • Tătaru și Iohannis se gândesc la reîntoarcerea la stare de urgență: „Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Piețele, cel mai important vector de infecție

„Pieţele au fost, probabil, cel mai important vector de infecţie şi din acest motiv carantina din Peru nu a funcţionat cum ar fi trebuit”, a declarat Eduardo Zegarra, de la thinktank-ul Grade din Lima.

Acesta a cerut Guvernului de la Lima să închidă pieţele şi să declare urgenţă sanitară, în timp ce autorităţile locale au decis ca majoritatea dintre cele peste 1.200 de pieţe din Lima să rămână în continuare deschise.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, s-a luat decizia de a se efectua teste la faţa locului, iar comercianţii infectaţi – majoritatea asimptomatici – au fost trimiși să se autoizoleze acasă sau în centrele puse la dispoziție de autorități.

Santa Anita, cea mai mare piaţă din oraş, este locul în care 30.000 de comerciaţi, hamali şi furnizori distribuie şi vând în fiecare zi aprozimativ 8.000 de tone de mâncare.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More