Penalul Dragnea l-a amenintat pe Toader ca zboara din Guvern daca nu da amnistia si gratierea pana la sfarsitul anului

0 52

Oricat blocheaza Justitia anuland complete si dand legi pentru el, Liviu Dragnea vrea sa fie 100% sigur ca scapa de puscarie. Si cum de la OU13 incoace planul sau principal pentru amnistie si gratiere tot intampina piedici, seful PSD i-a dat ultimatum ministrului Justitiei: ori prezinta urgent un proiect in acest sens, ori zboara din Guvern.

Potrivit unor surse citate de Digi24, Dragnea s-a napustit asupra lui Toader, reprosandu-i ca nu a facut niciun pas pentru amnistie si gratiere de cand e ministru al Justitiei si ca, daca pana acum vicepremierul Paul Stanescu era cel care se opunea proiectului, acum, dupa ce a scapat de el din Guvern, nu mai are nicio scuza.

Seful PSD l-ar fi amenintat, potrivit acelorasi surse, ca daca in saptamanile urmatoare nu va prezenta un proiect privind amnistia si gratierea, atunci va cere CExN al PSD sa decida o noua remaniere.

Dragnea vrea cu orice pret ca amnistia si gratierea sa intre in vigoare pana la sfarsitul anului, pentru a putea folosi pretextul „momentului zero in an centenar”. Asa ca e prea tarziu ca proiectul sa devina lege prin procedura parlamentara, deci singura solutie e o ordonanta de urgenta.

Jurnalistii de la G4Media scriau ca planul lui Dragnea e elaborat si ca seful PSD lucreaza la el de cand a ajuns la guvernare pana la ultimul detaliu. Astfel, cu fiecare esec, Dragnea nu a facut decat sa-si perfecteze planul. Asa se explica si numirea lui Toni Grebla la sefia Secretariatului General al Guvernului. Tot ce mai ae nevoie acum e ca Toader sa dea ordonanta, pentru ca Grebla o va trimite imediat la Monitorul Oficial. Odata publicata, chiar daca ramane in vigoare si doar un singur minute, efectele ei nu mai pot fi anulate.

Ramane de vazut insa cum se va pozitiona Viorica Dancila. Unul dintre motivele principale pentru care predecesorii sai au fost dati afara de Dragnea a fost tocmai ezitarea sau refuzul pe acest subiect. Nici Dancila nu a parut foarte dornica sa-si puna pielea la bataie. Dupa cum chiar ea spunea, „orice om ii este frica de o plangere penala”.

Chiar luni, intrebata despre amnistie si gratiere dupa ce a participat la sedinta Biroului National al PSD, Dancila a refuzat sa faca orice comentariu, sustinand ca subiectul nu a fost discutat. La Parlament, la sedinta PSD, a fost si Tudorel Toader, ministru „tehnocrat”, sustinut de ALDE.

Recomandari