PENALII pornesc atacul. Nastase acuza SUA de „amestec brutal” in Romania

0 43

Fostul premier si lider al PSD Adrian Nastase il acuza pe ambasadorul SUA in Romania de „amestec brutal” in viata politica autohtona pentru ca s-a intalnit cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, exclus recent din PSD.

Nastase tine sa ii transmita lui Zgonea ca americanii isi vad doar de intereselor lor si ca „nu au fosti prieteni”.

„Interventia ambasadorului american in sustinerea sa (intalnirea ce a avut loc dupa anuntarea retragerii sprijinului politic, mesajul transmis, conferinta de presa – neobisnuita pentru acest tip de intalnire) reprezinta un amestec brutal in viata politica romaneasca. Ea aduce aminte de felul in care a actionat, intr-o anumita perioada, Andrei Vashinschi in relatia cu autoritatile romanesti. Iar lui Vali Zgonea nu-i face niciun bine. Acesta tip de sustinere il va indeparta si mai mult de colegii sai si-l va ostraciza. Dupa un timp, va intelege si el ca americanii, in politica externa, nu au ‘fosti’ prieteni ci doar persoane care le pot promova interesele la un moment dat. Traian Basescu este un bun exemplu”, scrie fostul premier pe blogul sau.

Adrian Nastase considera ca Valeriu Zgonea ar trebui sa-si dea demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor de buna voie, nu presat de fostii colegi.

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, s-a intalnit, vineri, cu Valeriu Zgonea, diplomatul american felicitandu-l pe politicianul roman pentru modul cum a condus Camera deputatilor, pentru adoptarea unor legi, dar atragand atentia asupra pericolului unor modificari legislative, cum ar fi cele vizand ANI.

Intrebat daca se afla aici pentru a-si arata sustinerea fata de Zgonea, in conditiile in care PSD vrea sa il schimbe din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, Klemm a spus: ”Sunt aici pentru ca domnul Zgonea este presedintele Camerei Deputatilor. Inteleg ca in situatia lui nu s-a decis si cat este aici sper sa lucrez indeaproape cu el”.

Recomandari