PENALII in corzi! Premierul Dacian Cioloș a creat AGENŢIA care va recupera de la „PENALI”, toate AVERILE ILICITE!

0 70

Executivul român se luptă de multă vreme cu „averile ilicite”, în sensul că, cei care au dobândit averi fără să fi avut banii necesari, sunt aruncaţi în puşcării dar averile le rămân INTACTE, de ele bucurându-se în continuare, membrii familiei. Joia aceasta, premierul Dacian Cioloș a declarat în cadrul unei conferinţe de presă cu tema recuperării prejudiciilor, că s-a reuşit înfiinţarea Agenției Naționale a Bunurilor Obținute Ilicit, scriu cei de la portalul romanialibera.ro

Şeful Executivului a precizat că fondurile recuperate de Agenția Națională a Bunurilor Obținute Ilicit vor merge spre educație, sistemul de sănătate și către proiecte sociale.

„Ideea de la care am pornit în a progresa în acest an în activarea acestei agenții este că actul de justiție este incomplet fără recuperarea bunurilor obținute ilicit. Altfel riscăm să slăbim actul de justiție și forța sistemului judiciar. De la acest principiu am pornit atunci când am luat decizia să operaționalizăm Agenția Națională a recuperării bunurilor obținute ilicit. (…) Doamna ministru Prună și-a luat angajamentul ca, până la finalul mandatului, să avem această agenție operațională”,a precizat premierul Dacian Cioloș la Conferința Pan-Europeană a Oficiilor de Recuperare a Creanțelor.

Premierul a mai spus că ideea construirii acestei agenții „există pe hârtie de mai multă vreme”, însă ea nu a fost operaționalizată. „Doamna ministru Prună și-a luat angajamentul, încă de la începutul mandatului acestui Guvern, să acționeze, să găsească mijloacele în așa fel încât la sfârșitul mandatului acestui Guvern să avem această agenție operațională. Mă bucur să văd că suntem în acest stadiu, pentru că nu putem tolera necinstea lucrativă ca mod de lucru și de stil de viață în România. Nu sunt suficiente aceste decizii care vizează doar pedepsirea persoanei respective fără să arătăm și faptul că sistemul judiciar, statul, în general, e capabil să ducă actul de justiție până la sfârșit”, a adăugat Dacian Cioloș.

Recomandari