„Patrihotii” lui Dragnea: Rovana Plumb a cerut UE „sanctiuni institutionale la adresa Romaniei” si blocarea fondurilor UE – Video

0 64

Rovana Plumb, prima pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, cerea in 2012 Parlamentului European si Consiliului UE sa instituie „sanctiuni institutionale la adresa Romaniei”, acuzand derapaje antidemocratice ale guvernului PDL. Astazi, ea sustine ca europarlamentarii de Opozitie care au sesizeaza UE cu privire la abuzurile PSD nu sunt „patrioti” si ca „isi denigreaza tara”.

Opozitia este acuzata de PSD si ALDE ca „paraste tara la Bruxelles” si ca „strica imaginea Romaniei”. Este exact ceea ce facea PSD, in 2011 si 2012, cand „para” Guvernul PDL condus de Emil Boc la toate institutiile europene.

Asta desi chiar Rovana Plumb, care acum e capul de lista al PSD pentru alegerile europarlamentare, admitea faptul ca una dintre consecinte poate fi blocarea fondurilor europene pentru Romania. „Daca derapajele democratice vor continua este clar ca in Parlamentul Europan se poate invoca articolul 7 din tratat care inseamna sanctiuni institutionale la adresa Romaniei. (…) Una dintre sanctiunile institutionale poate fi blocarea fondurilor europene si dreptul de vot”, spunea Plumb in 2012.

In urma cu o saptamana, Rovana Plumb tuna si fulgera impotriva europarlamentarilor de Opozitie care „isi denigreaza tara”.

„PSD este cel mai pro-european partid. Noi am fost cei care am vorbit prima oara de necesitatea ca Romania sa fie membra a Uniunii Europene. Parcursul european al Romaniei este ireversibil. Cu parere de rau va spun insa ca sunt europarlamentari, adversari politici, care denigreaza Romania, care voteaza impotriva Romaniei. Acest lucru este inacceptabil, nu exista nicio justificare sa votezi impotriva propriei tari. Trebuie sa trimitem in Parlamentul European patrioti. Romania are nevoie de patrioti in institutiile europene”, a declarat Rovana Plumb, la Conferinta extraordinara de alegeri a conducerii PSD Braila.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, recent, ca europarlamentarii PSD trebuie sa fie „patrioti in fiecare celula a corpului”. „In primul rand sa fie patrioti in fiecare celula a corpului lor. A doua conditie: sa stie sa vorbeasca, sa aiba curaj sa vorbeasca si sa-si apere interesul national al tarii sale acolo. Asta fac toti, numai noua ni se spune ca e bine sa mearga sa injure Romania. Al treilea criteriu: sa stie cel putin o limba straina. Al patrulea: sa stie ce se intampla in institutiile europene si sa faca orice le sta in putinta pentru a atrage fonduri europene. Al cincilea: sa fie respectati, sa poata negocia pentru sustinerea dosarelor importante pentru Romania”, a declarat seful PSD la Ialomita.

Recomandari