Pasager suspect de infecție cu coronavirus, preluat de medici de pe Aeroportul Otopeni

Panică pe Aeroportul din Otopeni, după ce un cetățean care a ajuns la București în această după-amiază cu o cursă RyanAir care venea din Tel Aviv a acuzat că are simptome asemănătoare cu cele produse de coronavirusul care face ravagii în Asia.

Bărbatul a fost preluat de echipajele medicale de la aeroport. Acesta călătorise în urmă cu puțin timp în China, țara de unde a plecat virusul care face ravagii în Asia.

Un bărbat a fost preluat de autorități pe Aeroportul Otopeni. Este suspect de infecție cu coronavirus

Potrivit informațiilor adevărul.ro, care nu au fost confirmate încă oficial, pasagerul respectiv era de cetățenie israelian. El s-a plâns că nu se simte foarte bine iar comandatul aeronavei Ryanair, cu indicativul FR2839, a luat legătura cu turnul de control de pe Aeroportul Otopeni pentru a alarma autoritățile sanitare din România și personalul medical de pe Henri Coandă.

Autoritățile române au pregătit o ambulanță pentru preluarea rapidă a pacientul. Acum cazul se află în atenția Institutului Național de Sănătate Publică. Conform sursei citate, pasagerul israelian ar fi călătorit în China în urmă cu trei luni.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Pneumonia virală se răspândește foarte rapid în Asia

Zeci de milioane de oameni trăiesc în carantină în China, din cauza pneumoniei virale. Descoperit în decembrie la Wuhan, noul tip de coronavirus a început să ia amploare în ultimele zece zile.

Până acum China a înregistrat peste 40 de morţi şi 1.300 de cazuri de îmbolnăvire. Noul tip de coronavirus a atins şi ţările non-asiatice și a ajuns în Australia (4 cazuri), Statele Unite (2 cazuri) şi Franţa (3 cazuri).

Într-o declaraţie susţinută sâmbătă, preşedintele chinez Xi Jinping a recunoscut că situaţia este „gravă“ la el în ţară, dar a dat asigurări că țara sa este capabilă să câştige această luptă.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More