Părinții români sunt în culmea fericirii! Ce se va întâmpla cu ALOCAȚIA copiilor?

0 30

Părinţii aşteaptă de ani de zile ca la finalul lunii copiii să primească alocaţii decente, iar acum apare o speranţă. Un senator a inițiat o lege prin care dorește ca fiecare copil din România să primească o alocație lunară de 100 de euro din momentul în care se naște și până își termină studiile.

Desigur există şi condiţii! Alesul nu vrea să dea oricum acest stimulent financiar, ci doar pentru acei copii care nu au deloc absențe de la școală.

Banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

”Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, a spus senatorul citat de a1.ro.

Senatorul spune că se găsesc și sumele necesare pentru a mări alocația copiilor. În primul rând să se recupereze banii găsiți de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro băgate în panseluțe, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani.

Recomandari