„Părinte, care este diferența dintre curvie și preacurvie?”: dilema unui tânăr credincios. Ce i-a răspuns preotul

0 46

Un tânăr apropiat de cele sfinte era într-o mare dilemă: nu ştia care este diferența între două păcate capitale.

„Trebuie să avem icoane în dormitorul conjugal? Mulţumesc”, a fost întrebarea femeii pe doxologia.ro. „Părinte, care este diferența dintre curvie și preacurvie? Sfântul Apostol Pavel zice: „Nu vă amăgiţi: nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu”. Se aminteste deci doar de preacurvie. Înseamna că curvia nu este un pacat? Multumesc. ”, a întrebat tânărul.

Un preot i-a dat imediat răspunsul pe site-ul doxologia.ro. Slujitorul Domnului l-a „luminat” și i-a explicat credinciosului de ce curvia este de asemenea un păcat. În plus, părintele i-a ofrit și câteva explicații de ordin etimologic.

„Curvie (sinonim cu desfrânare) = relații sexuale înainte de căsătorie/ Preacurvie (sinonim cu preadesfrânare și adulter) = relații sexuale în afara relației de căsătorie prin care se încalcă acest legământ. Fiecare dintre ele pot avea forme diferite și pe alocuri pot fi înțelese diferit însă, semnificațiile de bază rămân aceleași. În textul redat de tine cuvântul grecesc „πόρνος” („pornos”)  a fost tradus cu „desfrânații” dar la fel de bine putea fi tradus „curvarii””, a fost răspunsul primit.

Recomandari