Panoul rușinii pe Facebook: Un primar face curățenie în oraș cu ajutorul unei metode mai EFICIENTĂ decât amenzile (FOTO)

0 51

Un primar din Caraș-Severin și-a transformat profilul de Facebook în panoul rușinii, bătându-le nominal obrazul cu dovezi (fotografii și filmulețe) tuturor celor pe care i-a surprins lăsând gunoi în urma sa.

Supărat că oamenii nu respectă ordinea și curățenia, primarul din Moldova Nouă a găsit o soluție pentru a-și aduce cetățenii pe drumul bun, dincolo de amenzile poliției locale. Edilul face fotografii și îi ceartă public pe concetățenii săi, pe Facebook.

„La garajele de lângă Bl. 47, un cetățean „gospodar” şi-a golit butoiul de varză în zona verde. Şi nu este singurul nesimțit. Maxima zilei: un „țăran” care din lipsă de creier a aruncat o coajă de banană pe aleea de la blocul 24 pe jos, când la 10 metri avea coş pentru gunoiul menajer”.

„Doamna din imagine (Bl. 2, Sc. 2, etaj 1) aruncă o oală plină cu tăiței şi resturi alimentare pe geam… incredibilă nesimţirea doamnei şi nu cred că este singura”.

„Nu am fost neapărat dur, poate că pe alocuri cuvintele alocate anumitor cetățeni au fost dure, dar este de fapt realitatea pe care noi o întâlnim în teren. Eu o să îmi continui demersul, consider că cei care m-au votat asta își doresc, un oraș curat și civilizat”, se justifică primarul Adrian Torma.

„Panoul rușinii” pe Facebook: Jignirile unui primar

Locuitorii au păreri împărțite. În timp ce unii consideră jignirile ca fiind prea puțin în comparație cu adevărul, alții cred că primarul exagerează și întrece limita bunului simț.

Postările au audienţă, oamenii aşteaptă de la o săptămână la alta să vadă cine va mai fi dojenit. Consilierii de la primărie cred că metoda e mai eficientă chiar decât sunt amenzile Poliției Locale.

Recomandari