Palatul Victoria fierbe! Toader, băgat în corzi de PSD. Surse: „Dacă nu semnează OUG-urile va pleca acasă”

0 64

Social-democraţii pun presiune pe Tudorel Toader şi îl ameninţă cu remanierea dacă nu semnează ordonanţele dorite de Liviu Dragnea în şedinţa de Guvern programată la ora 16:00, relatează Hotnews.ro.

Sursa citată reaminteşte că, de altfel, Tudorel Toader şi Viorica Dăncilă au discutat marţi, timp de trei ore, în biroul lui Dragnea de la Parlament, ministrul Justiţiei cerând în cadrul discuţiilor un nou răgaz pentru a analiza şi finaliza ordonanţele pe justiţie.

„Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader. Dacă nu semnează OUG-urile va pleca acasă”, au spus sursele citate.

Pe agenda oficială a Guvernului nu există niciun proiect de OUG pe Codurile Penale sau completuri. Potrivit surselor Hotnews.ro, ministrul Justiţiei le-ar fi propus miercuri social democraţiilor să introducă un act normativ care să pună în consens o parte din articolele analizate de Curtea Constituţională la Codurile Penale. Propunerea ar fi fost respinsă de conducerea PSD şi ar fi declanşat o reacţie nervoasă a lui Liviu Dragnea care i-ar fi transmis lui Toader că „ori îşi asumă toate modificările la Codurile Penale şi contestaţia în anulare pentru deciziile definitive ale completurilor de 5 de la instanţa supremă ori, pleacă”.

Social-democraţii mai susţin că nu se va adopta în şedinţa de miercuri a Guvernului nicio ordonanţă care să vizeze punerea în consens a deciziei Curţii Constituţionale pe Codurile Penale şi nici pe contestaţia în anulare.

Presiunea a crescut asupra ministrului Justiţiei în cursul zilei de miercuri, după ce prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans a cerut Guvernului României, într-o conferinţă de presă, să nu ia măsuri care afectează sistemul judiciar şi să creeze imunitate pentru funcţionarii de nivel înalt care au pedepse pentru corupţie.

Articolul integral poate fi citit aici.

Recomandari