Ovidiu Vanghele: Asta vor sa faca animalele. Gratierea va sterge toate pedepsele de pana la zece ani

0 4

Jurnalistul Ovidiu Vanghele anunta ca ordonanta de amnistie si gratiere este scrisa si urmeaza a fi adoptata in curand. Ordonanta prevede gratierea tuturor pedepselor de pana la zece ani inchisoare.

„Gratierea va sterge toate pedepsele de pana la zece ani (ca sa scape si Voiculescu, nu doar Valcov). Amnistia va sterge toate faptele in anchetarea carora procurorii s-au folosit de serviciile secrete. (Nu imi e clar la virgula cum.)

Prejudiciile nu apar in niciun fel in discutie. Asta e OUG-ul astazi, in forma in care e scris.

Asta vor sa faca animalele. Va place? Va convine perspectiva? Stati acasa? Va pregatiti de Craciun, de Revelion, de astea, nu?

Domnu’ Iohannis, ce ziceti, mergeti pe la Guvern? Mai sint trei sedinte, tragem putin de noi? Stiu, ce nebun sint si io…”, anunta jurnalistul Ovidiu Vanghele.

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, ca nu are pe masa nicio ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea. Liderul PSD a anuntat ca la jumatatea lunii decembrie PSD va organiza un Consiliu National pentru a stabili departamentele partidului.

„Nici eu nu am pe masa nicio ordonanta de urgenta (privind amnistia si gratierea-n.r). Codrin e prietenul meu si nu imi permit sa il cert in public”, a afirmat Liviu Dragnea, miercuri la Parlament, citat de Mediafax.

Intrebat daca i-a cerut ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa emita OUG privind amnistia si gratierea, Dragnea a raspuns: „I-am cerut public si daca i-am cerut public inseamna ca i-am cerut si dumnealui sa se gaseasca o solutie pentru a se incerca sa se repare toate nedreptatile din ultimii ani din Romania care tot ies la iveala”.

De asemenea, presedintele social-democrat a anuntat ca PSD va organiza un Consiliu National la jumatatea lunii decembrie.

„Cred ca vom mai avea o sedinta de Consiliu National la mijlocul acestei luni. O sa trimita Mihai Fifor si Codrin Stefanescu astazi si la colegii din Consiliul National aceasta invitatie in care vom constitui Consiliul National si departamentele, dar nu altceva”, a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat in legatura cu opinia altor colegi din PSD, care au anuntat ca o asemenea ordonanta va fi data, Dragnea a raspuns: „Codrin e prietenul meu si nu-mi permit sa il cert in public. Am mai spus opinia mea despre asta de atatea ori…”.

Recomandari