Orban: „Nimeni nu poate forţa Ungaria să devină o ţară de imigranţi. Islamul şi Creştinismul nu sunt compatibile”

0 19

Ungaria „nu va fi o ţară de imigranţi” şi „nimeni nu ne poate forţa să devenim o ţară de imigranţi,” a afirmat premierul ungar Viktor Orban, care a adăugat că Islamul şi Creştinismul nu sunt compatibile, scrie agenţia de ştiri MTI, citând cotidianul Passauer Neue Presse.

Premierul ungar a insistat în cadrul interviului acordat cotidianului german că Europa nu s-ar fi confruntat cu criza refugiaţilor dacă Grecia şi-ar fi protejat frontierele, adăugând că Ungaria respectă legislaţia internaţională şi europeană prin protejarea frontierelor Schengen.

În ceea ce priveşte lumea islamică, liderul ungar a avertizat că influxul de imigranţi musulmani va schimba o ţară în decurs de 20 de ani.

„Unele state europene au decis” să devină ţări ţintă pentru imigranţi, iar „Germania pare să devină o astfel de ţară şi compoziţia populaţiei sale va fi în mod artificial alterată ,” a adăugat şeful Guvernului de la Budapesta.

Orban a mai declarat că acuzarea Ungariei că „doar se foloseşte de fonduri UE” este „jignitoare” pentru că prezintă „o faţetă a problemei,” deoarece membrii mai vechi ai Uniunii Europene „obţin o grămadă de bani în Ungaria.” Liderul de la Budapesta a adăugat că fondurile de coeziune „compensează doar parţial Ungaria pentru faptul că este călcată în picioare de enorma putere economică a celorlalte state din UE.”

În privinţa relaţiei cu Rusia, Orban a făcut apel la o formă cooperare „abilă şi bine gândită” între UE şi Rusia. „Nu simţim în Ungaria că Rusia ne ameninţă securitatea,” a precizat liderul ungar.

Recomandari