Orașul visurilor tale: dacă te muți aici primești casă gratis și salariu de 1200 de euro

0 52

cest oraș miraculos se numește Marinaleda, este condusă de Juan Manuel Sanchez Gordillo și este perfect din multe puncte de vedere: aici nu există criminalitate, nu există șomaj, iar salariul minim pe economie este 1.200 de euro. O utopie socialistă, sau realitate?

Se pare că este purul adevăr, în acest orășel șomajul este extrem de redus, in plus, locuitorii au libertatea de a-și clădi casele oriunde vor. Marinaleda se găsește la numai câțiva kilometri de Sevilla, în Spania. Aici locuiesc un număr de 2.750 de cetățeni, conform The Mirror.

Marinaleda este unul dintre cele mai prospere orașe din lume, orașul de pe valea Campina este în mijlocul plantațiilor de măslini și a câmpurilor de grâu, fiind și în realitate o apariție care se apropie mult de modul în care ne imaginăm paradisul.

Juan Manuel Gordillo a condus orășelul Marinaleda încă din 1979, părerea lui despre societate este următoarea: ,,Trebuie să ne regândim valorile, ca societate de consum, precum și valoarea pe care o acordăm banilor, egoismului și individualismului. Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca această experiență să se extindă în întreaga lume”.

În oraș funcționează o cooperativă agricolă unde lucrează aproape toți cetățenii, un număr de 2650 angajați, fiecare angajat fiind plătit cu 1.200 de euro pe lună. Românii trebuie să știe că se pot muta oricând, o casă le va fi oferită gratis, singurele condiții sunt ca fiecare angajat să o construiască singuri și să fie rezidenți ai orășelului timp de doi ani.

Materialele necesare construirii caselor sunt oferite de guvernul din Andaluzia, cei care vor construi sunt ajutați de o echipă de arhitecți, și primesc sprijinul multor muncitori. Sună prea bine, nu-i așa?

Recomandari