Orașul în care numărul persoanelor infectate cu coronavirus s-a dublat: ”Avem mai mult de 10 cazuri pe zi”

1

Numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus de pe raza județului Harghita s-a dublat în ultimele zile. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Secţia de Boli Infecţioase spitalele se umplu cu pacienți tot mai mulți de la o zi la alta.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cazuri duble de pacienți infectați cu COVID-19, în Miercurea Ciuc

În ultimele două zile, 27 de persoane confirmate pozitiv la testul cu noul tip de coronavirus s-au internat la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, numărul pacienților dublându-se față de ziua de vineri, 15 mai, când pe raza județului Harghita erau confirmate doar 36 de cazuri.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Așadar, la ora actuală 63 de persoane sunt infectate cu noul tip de coronavirus, starea lor fiind una bună. Concret, niciuna dintre acestea nu se află în stare gravă.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Secția de Boli Infecțioase din Harghita a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că spitalele „se umple cu pacienţi într-un ritm alarmant” îndrumând oamenii să fie precauți și să respecte măsurile impuse de autorități chiar dacă am ieșit din starea de urgență.

Locuitorii din Miercurea Ciuc, rugați să poarte măști de protecție

„De la o zi la alta avem mai mult de zece cazuri pe zi, secţia spitalului dedicată pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19 se umple cu pacienţi în ritm alarmant.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

Unul dintre scopurile măsurilor de prevenire din timpul situaţiei de urgenţă a fost să nu avem foarte mulţi pacienţi dintr-o dată în sistemul de îngrijiri, situaţia actuală ne ameninţă cu aceasta”, a spus Konrad Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, informează observatornews.ro.

Locuitorii din județul Harghita sunt îndrumați să respecte cu strictețe măsurile de prevenție, adică distanțarea socială și de asemenea, să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, cum ar fi instituțiile publice sau magazinele.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

„Suntem responsabili unii pentru alţii, pentru sănătatea familiilor noastre. Trebuie să avem în vedere acest lucru în continuare şi să ne comportăm în aşa fel cu toţii. Am auzit asta de multe ori, dar la noi acum este de actualitate”, a mai spus medicul.

Așadar, locuitorii trebuie să aibă neapărat nasul și gura acoperite, să nu organizeze și să nu participe la evenimente cu un număr foarte mare de persoane.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Regulile de igienă personală, precum spălatul des al mâinilor, cât și dezinfecția, sunt cele mai importante într-o asemenea situație când trebuie să evităm pe cât posibil răspândirea virusului din China.

ADVERTISEMENT

Recomandari