Olguta isi da arama pe fata si da oamenii cinstiti afara din ministere: „Multi ramasi de pe vremea lui Macovei, baga bete in roate”

0 57

Lia Olguta Vasilescu a declarat, miercuri seara, la Romania TV ca in Ministerul Justitiei sunt „foarte multi ramasi de pe vremea doamnei Macovei” a caror preocupare principala este „sa bage bete in roate”.

„Vorbeam la un moment dat cu domnul ministru Teodorovici, care era absolut disperat. La ordonanta de urgenta ii dadusera de la Ministerul Justitiei ii dadusera 70 de pagini de observatii si ordonanta nu avea 70 de pagini. Au fost mai multe blocaje. Cred ca functionarii publici din Ministerul Justitiei, care sunt foarte multi ramasi de pe vremea doamnei Macovei, prindeau momentul atunci cand se vorbea despre programul de guvernare sa bage bete in roate. S-a intamplat si la ordonanta de urgenta pe Ministerul Muncii”, a declarat Lia Olguta Vasilescu la Romania TV.

Premierul Viorica Dancila a anuntat miercuri ca in urma acuzatiei de blocare a unor acte normative, in CEx s-a votat demiterea ministrului Justitiei Tudorel Toader. „Sper sa fie dublata si de demisie”. Propunerea de inlocuitor e Eugen Nicolicea.

https://youtu.be/PDOUxu-MjSA

Premierul Viorica Dancila a spus ca „s-a votat si s-a acceptat demisia domnului Tudorel Toader”. Intrebata daca este vorba despre o demisie sau despre o demitere Dancila a spus ca CEX a votat demiterea, adaugand: „Eu sper sa fie dublata si de demisie”.

Prim-ministrul a spus ca va avea o discutie cu ministrul Justitiei si ca „in mod normal dansul ar trebui sa-si dea demisia”.

Aceasta a precizat ca in cursul zilei de miercuri va lua legatura cu Tudorel Toader pentru a discuta pe tema deciziei CEx al PSD.

„O sa discut cu domnul Tudorel Toader si o sa-mi spuna dumnealui”, a spus Dancila, referindu-se la faptul ca in spatiul public, ministrul Justiiei a afirmat in repetate randuri ca va pleca din fruntea ministerului atunci cand in Monitorul Oficial va fi publicat numele noului ministru.

Intrebata unde a gresit Tudorel Toader, Viorica Dancila a spus ca acesta „a gresit atunci cand a spus ca va face anumite lucruri si nu le-a finalizat”.

Intrebata cu privire la cele doua ordonante de urgenta anuntate de Toader, Dancila a spus ca nu le-a avut niciodata pe masa de lucru si ca va cere viitorului ministru „sa puna in aplicare progamul de guvernare.

Recomandari