Oferta unui profesor de 55 de ani, pentru premianta clasei a VIII-a: „O viață fericită și experiențe sexuale inedite, pe termen lung”

0 50

Profesorul de educație tehnologică de la Școala ”Anișoara Odeanu” din Lugoj, Dan Deliu, este acuzat că a hărțuit sexual o elevă de gimnaziu. Pe numele bărbatului a fost deschisă o anchetă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire sexuală. ”Din cercetări s-a stabilit că profesorul i-a cerut fetei de 14 ani favoruri sexuale, în schimbul unei note mai mari”, arată reprezentanții Biroului de Presă al Poliției Timiș.

Tatăl fetei hărțuite sexual de profesorul de Educație tehnologică de la Școala ”Anișoara Odeanu” din Lugoj, a declarat miercuri presei că dascălul l-a căutat în seara precedent ca să îi ofere bani în schimbul retragerii plângerii depuse la poliție. ”Mi-a cerut să retrag plângerile, cea penală și cea de la școală, și să mă gândesc că îi distrug cariera lui de profesor. Domnul profesor a venit la noi acasă ca să îmi retrag plângerea în scopuri materiale sau pentur bunuri. Nu am discutat cu el despre ce ar fi fost dispus să îmi ofere. Răspunsul meu a fost nu”, a povestit Mihai I.

În cauză a fost întocmit dosar penal. ”S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire sexuală. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, urmând ca azi, cel mai probabil, să se dispună măsuri”, a declarat Iasmina Necula, de la Biroul de Presă al Poliției Timiș.

Pe de altă parte, surse din cadrul școlii au declarat pentru EVZ că eleva care îl acuză pe profesor de hărțuire sexuală este deosebit de inteligentă, cuminte și învață foarte bine.

Conform Cetățeanul.ro, proba audio depusă odată cu plângerea, la Poliție, este o înregistrare realizată pe strada Bucegi din Lugoj. Profesori din comisia de disciplină a școlii, care au audiat înregistrarea, susțin pentru sursa citată că ”materialul este extrem de explicit”.

Profesorul acuzat de hărțuirea sexuală a unei eleve minore, a fost suspendat începând de azi dimineață. Consiliul de Administrație al Școlii ”Anișoara Odeanu” din Lugoj a decis suspendarea dascălului, pe durata cercetării disciplinare a acestuia de către Comisia de Disciplină a unității de învățământ. ”În plus, reărezentanții școlii s-au adresat Poliției pentru a le comunica oficial dacă există un dosar penal în ceea ce îl privește pe profesorul în discuție”, a precizat Aura Danielescu, șefa ISJ Timiș.

Șocată de cele întâmplate, fata le-a spus părinților, iar tatăl ei, s-a dus imediat la directoarea școlii și, împreună cu aceasta, la Poliție. Reclamația practice au depus-o împreună, părintele și reprezentanta unității școlare.

Întreaga situație a fost adusă la cunoștința Inspectoratului Școlar și a Ministerului. Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat: “A fost anunțat de urgență ministerul, dar prea multe nu știu să vă spun în acest moment. A fost demarată și o cercetare disciplinară și a fost luată o decizie pentru că s-a reunit de urgență Consiliul de Administrație al școlii. Nu știu ce s-a hotărât pentru că decizia le aparține exclusiv. Vă asigur că am luat rapid toate măsurile și le-am cerut celor implicați să anunțe poliția”.

Surse din rândul profesorilor de la Școala ”Anișoara Odeanu” din Lugoj au declarat pentru EVZ că ”au mai existat zvonuri de genul acesta”, dând de înțeles că profesorul nu era la priam abatere și că era cunoscut că ”ăi fugeau ochii” după minore.

Cine este hărțuitorul?

Profesorul Dan Deliu va împlini 55 de ani peste câteva zile. Oltean din Craiova, acesta a absolvit Universitatea de Vest și Politehnica la Timișoata, apoi s-a stabilit la Lugoj, unde activează de ani buni ca profesor de Educație tehnologică la Școala ”Anișoara Odeanu”.

La dosarul Poliției a fost depusă inclusiv o probă audio, mai exact înregistrarea unei discuții în care dascălul Dan Deliu îi cere minorei de clasa a VIII-a favoruri sexuale în schimbul unei note mărite. (Sursa foto: Facebook, Sursa video: Cetățeanul.ro)

Recomandari