Oana Pellea: Toti romanii ar trebui sa vada ce se intampla acum in Venezuela. Romania este deja la mijlocul drumului catre saracie si dictatura.

Oana Pellea trage un semnal de alarma. Drama care se intampla in Venezuela ii provoaca spaima si indeamna lumea la protest.

Oana Pellea:

SUNTEM FOARTE APROAPE DE ACEASTA SITUATIE

„Toti romanii ar trebui sa vada ce se intampla acum in Venezuela.

Socialismul, de tipul PSD+ALDE, a mai distrus un popor.

De fiecare data rezultutul este acelasi-saracie si dictatura.

De fiecare data incepe la fel. Si foarte trist cu sustinerea unei parti importante dintre intelectuali si clasa de mijloc.

Romania este deja la mijlocul drumului catre saracie si dictatura. Suntem in faza nationaliarii profiturilor si demonizarii investitorilor si a sectorului privat. Urmeaza nationalizari si restrictii pentru circulatia fortei de munca si a capitalului.

Romanii trebuie sa stie ca drumul pe care Dragnea, Valcov, Tariceanu si cei care ii sustin la guvernare, duc Romania este unul catre saracie si dictatura.

Si atunci doar o revolutie ii mai da la o parte pe Dragnea si gasca lui.”

#LuamRomaniaInapoi#RomaniaFaraPSDsiALDE

 

14 morți și sute de arestări în Venezuela. Dictatorul Nicolas Maduro, sprijinit de Rusia, China și Turcia

Venezuela – o ţară, doi preşedinţi şi proteste masive, soldate până acum cu cel puţin 14 morţi. Preşedintele Nicolas Maduro este contestat în stradă de sute de mii de oameni. Peste 200 de protestari au fost arestaţi. Şeful statului mizează momentan pe sprijinul armatei şi în afara ţării pe reacţiile Rusiei, Chinei şi Turciei. De partea cealaltă, Statele Unite, Uniunea Europeană şi mai multe ţări latino-americane l-au recunoscut ca preşedinte interimar pe liderul parlamentului şi cer alegeri prezidenţiale anticipate.

În Statele Unite, Peru sau Ecuador, mii de oameni au sărbătorit în stradă ceea ce consideră ei că este începutul sfârşitul pentru regimul preşedintelui Nicolas Maduro. Mulţi sunt venezueleni plecaţi din ţara lor din cauza sărăciei extreme şi a crizei de alimente şi medicamente, care macină această ţară sud-americană.

– Nu, dictaturii! Da, democraţiei!

– Libertate!

– Pentru tinerii Venezuelei. Nu mai vrem dictatură! De astăzi s-a terminat, avem un nou preşedinte. Numele lui este Juan Guaido!

Şi la Madrid, mii de oameni au cerut plecarea preşedintelui Maduro şi noi alegeri. Lucrurile nu sunt însă deloc simple. Nicolas Maduro are încă sprijinul unei părţi a populaţiei, plus instituţiile de forţă. Şi, deloc de neglijat, are şi sprijin extern de la Moscova, Ankara şi Beijing.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului: „Considerăm astfel de intervenţii (externe – n.r.) inacceptabile, cu potenţiale consecinţe negative. Şi considerăm astfel de declaraţii privitoare la posibile acţiuni în forţă, foarte periculoase.”

Reacţia Moscovei vine după ce Statele Unite l-au recunoscut preşedinte interimar pe liderul parlamentului, iar preşedintele Donald Trump a declarat că toate opţiunile sunt pe masă. De partea lor, europenii cer alegeri anticipate şi rezolvarea crizei fără noi victime.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European: „Sper că toată Europa va susţine forţele democratice din #Venezuela. Spre deosebire de Maduro, adunarea parlamentară, inclusiv Juan Guaido, dispun de un mandat democratic din partea cetăţenilor venezueleni.”

La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut, tot pe Twitter, revenirea rapidă a Venezuelei la democraţie.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: „După alegerea ilegitimă a lui Nicolas Maduro în mai 2018, Europa a susţinut revenirea la democraţie. Salut curajul sutelor de mii de venezueleni care demonstrează pentru libertatea lor.”

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More