Oana Pellea, mesaj extrem de dur pentru cei care vor redefinarea familiei prin Constituție: „Ne-am aruncat cu 50 de ani în spate”

0 22

Camera Deputaților a votat, săptămâna trecută, proiectul de revizuire a Constituției pentru modificarea articolului ce definește familia în așa fel ca acesta să conțină sintagma „bărbat și femeie”.

Această inițiativă, votată chiar de Ziua Europei şi împlinirea a 140 de ani de la proclamarea Independenţei României, a fost primită cu reacții mixte în societate. Una din personalitățile din România care a criticat puternic acest proiect a fost acțrița Oana Pellea.

„Mi se pare că ne-a aruncat cu 50 de ani în spate. Există o diferență între credință și dogmă. Există regulile credinței care sunt scrise de oameni, nu? Aici avem probleme. Pentru că și oamenii care au scris aceste reguli aveau niște interese. Oamenii sunt oameni. Credința într-o energie care poate să fie numită oricum: Dumnezeu, Mahommed, Iisus, Buddha. Este vorba de o energie, nu prea are legătură cu asta”, a spus Oana Pellea într-o emisiune la Digi24.

Actrița s-a pronunțat în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex și în aceeași măsură în favoarea adopției copiilor de către cuplurile gay.

„Pentru că așa cum zice Macron e vorba despre iubire acum. Și cu ce deranjează? Asta e întrebarea. Familia tradițională cu ce este deranjată că oameni de același sex se iubesc? Cunosc un caz, nu în România, de două doamne care au adoptat copii. Vreau să vă spun că întâmplător sunt foarte fericiți. Nu există problema asta cui îi spun eu mamă? Că am văzut un domn care a zis asta. Și am văzut foarte mulți copii nefericiți în familii tradiționale. Nu poți să faci o regulă pentru toată lumea. Da. Eu i-aș lăsa, pentru că e iubirea lor”, a continuat Pellea.

Actrița a mai afirmat că autoritățile ar trebuie să își îndrepte atenția spre alte probleme ale societății și nu spre chestiunea căsătoriilor gay.

„Amenință faptul că se moare cu zile în spitale, lipsa de educație, lipsa de cultură, sărăcia, lipsa de educație democratică. Despre ce vorbim? Asta era problema României acum? E o problemă total artificială. Dacă se va face referendum eu mă duc să votez. Normal nu ar trebui să se facă referendum pentru că nu asta arde. Dar țara arde și baba se piaptănă”, a conchis actrița.

Recomandari