O sculptură din România declarata printre cele mai frumoase din lume. Vezi aici topul

0 37

Fiecare oraş îşi are sculpturile lui celebre pe care le cunoaşte toată lumea. Fie că sunt în parcuri sau în pieţe, aceste statui sunt loc de întâlnire pentru îndrăgostiţi, sau locurile preferate de făcut poze ale turiştilor.

Unele statui sunt atât de interesant realizate încât pur şi simplu îţi taie respiraţia.

Iată mai jos o listă a celor mai frumoase statui din lume pe care ar trebui să le vezi şi tu măcar odată în viaţă.

1. Expansion, sculptură lui Paige Bradley aflată în New York, o sculptură absolut superbă realizată din bronz care a fost creată în aşa fel încât cu ajutorului unei instalaţii să lumineze din interior.

2. Zâna dansând cu o păpădie, sculptură a lui Robin Wight. Sculptura se află în Marea Britanie şi poate fi admirată în Grădinile Trentham.

3. Colosul din Florenţa, Italia, statuie sculptată în stâncă, la sfârșitul secolului al XVI-lea de cunoscutul sculptor italian Giambologna.

4. Mustangi, sculptură realizată de către Robert Glen şi care se află în Las Colinas, Texas, SUA

5. Sculptura cu Copilul captiv în corpurile adulţilor, a lui Alexander Milov

6. Forţa naturii, sculptură a lui Lorenzo Quinn. Sculpturile lui apar în numeroase colecţii private din întreaga lume şi au fost expuse la nivel internaţional, de mai bine de 20 de ani.

7. Fantoma Neagră din Klaipeda, Lithuania , are la bază o legendă veche. Se spune că în anul 1595, unul din străjerii castelului Klaipeda, a văzut o fiinţă supranaturală. Vizitatorul neaşteptat l-a avertizat pe străjer că proviziile de hrană ale oraşului sunt insuficiente, după care a dispărut.

8. Break Through From Your Mold, sculptură a lui Zenos Frudakis. Sculptură se află în Philadelphia, Pennsylvania, SUA

9. The Caring Hand, sculptură superbă care se află în Glarus din Elveţia.

10. Mihai Eminescu, Oneşti, România . Efigia lui Mihai Eminescu se află în apropierea Bibliotecii Municipale “Al. Rosetti”, pe scuarul din mijlocul Bulevardului Oituz şi este creaţia artistului plastic amator Eremia Costel Grigorescu (1931 – 2001) .

AIPTEK


11. The Rain Man, Italia. Sculptura aparţine artistului belgian Jean-Michel Folon

12. Diminish And Ascend, sculptură a artistului David Mccracken, Bondi, Australia

13. Popped Up, sculptură a artistului maghiar Ervin Loránth Hervé, Budapesta, Ungaria

14. Viccisitudes, sculptură creată de către Jason Decaires Taylor, care se află pe fundul oceanului în Grenada. Vicisitudinile sunt atât o formă de artă, cât şi un accesoriu al mediului, invitând viaţa marină să reconstruiască reciful.

15. Raindrop, creată de către artistul ucranian Nazar Bilyk

Recomandari