O romanca este CAMPIOANA NATIONALA la sah in Statele Unite ale Americii!

0 74

Sabina-Francesca Foişor a câştigat, duminică, titlul de campioană naţională a Statelor Unite la şah, la St. Louis (Missouri). Născută în anul 1989, marea maestră Sabina Foişor s-a stabilit în SUA, unde joacă pentru echipa naţională a acestei ţări.

Performanţa Sabinei este cu atât mai valoroasă, cu cât ea vine la mai puţin de trei luni de la dispariţia tragică a mamei sale, marea maestră Cristina Foişor, care a decedat la 22 ianuarie, la vârsta de numai 49 de ani, informează jurnalul.ro

În clasamentul final al competiţiei din SUA, Sabina Foişor a fost urmată la un punct de Nazi Paikidze cu 7 puncte şi Irina Krush, cu 6,5 puncte.

La începutul lunii martie, Sabina Foişor a participat la Campionatul Mondial de şah de la Teheran, unde a pierdut în primul tur, chiar la jucătoarea care avea să câştige titlul suprem, Tan Zhongyi, din China.

Sabina provine dintr-o familie dedicată în întregime sportului pe 64 de pătrate în alb şi negru. Tatăl său este antrenorul Ovidiu Foişor, care a coordonat lotul naţional feminin al României, în perioada 2000-2006. Are o soră, maestra FIDE Mihaela-Veronica Foişor, născută în anul 1994, care acum studiază la Liverpool, în Marea Britanie.

Recomandari