O relaţie eşuată a oferit lumii una dintre cele mai frumoase melodii de dragoste. Povestea piesei “Love of My Life”, dedicată singurei femei pe care Freddie Mercury a iubit-o: “Nimeni nu a putut-o înlocui vreodată”

0 43

Freddie Mercury domina scena muzicii rock, însă în viaţa personală era introvertit, ţinând secret totul în mod obsesiv. De la dragostea pe care i-a purtat-o singurei femei pe care a iubit-o, până la faptul că avea HIV. Timp de şapte ani a trăit ştiind că o să moară cândva din cauza unei boli care nu iartă. Când a simţit că se apropie finalul, legenda şi-a deschis sufletul…

Anii ’70 îl prindeau pe Freddie iubind-o pe cea care avea să fie singură dragoste a vieţii lui, dar şi punând bazele legendarei trupe Queen. Mary Austin a fost cea care l-a inspirat în scrierea versurilor uneia dintre cele mai frumoase melodii de iubire  – „Love of My Life”.

El avea 25 de ani, ea 19… Ea lucra ca ofiţer de relaţii publice într-un butic, în timp ce Freddie şi Roger Taylor, toboşarul Queen, fugeau de colo, colo pentru a vinde haine vechi şi obiecte de artă făcute de Freddie.

“Am crescut împreună din toate punctele de vedere. Mi-au trebuit cam trei ani să mă îndrăgostesc complet de el. Nu am mai simţit o dragoste atât de mare pentru nimeni”, îşi aduce aminte Mary, care se mutase la acea vreme împreună cu Mercury.

“NU, FREDDIE, EŞTI GAY!”

Timp de şase ani, cei doi au avut o relaţie normală. Asta până când, într-o noapte i-a spus că există posibilitatea ca el să fie bisexual, la care ea a replicat: “Nu, Freddie, eşti gay!”.

S-au îmbrăţişat, dar venise timpul ca fiecare să îşi urmeze calea în viaţă. Cu toate astea, Freddie i-a cumpărat un apartament de 500.000 de lire în apropierea casei sale pentru ca cei doi să se poată vedea mereu.

„Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary, dar este pur și simplu imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary, și nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost o soţie. Credem unul în celălalt, este destul pentru mine. Nu aș putea să mă îndrăgostesc de un bărbat așa cum am iubit-o pe Mary”, spunea Freddie într-un interviu acordat în 1985.

Dar boala nu l-a iertat…

Solistul Queen se trata acasă. Totul era păstrat în secret, iar medicamentele veneau livrate în carcase de discuri, pentru ca nimeni să nu suspecteze.

“A fost decizia lui Freddie să termine totul. Ştia ce avea să vină şi a spus: „Am hotărât că trebuie să plec. Într-o zi s-a hotărât că era destul şi a refuzat să mai ia toate suplimentele care îl ţineau în viaţă. A privit moartea în fată”, povesteşte Austin.

Mary, căreia artistul i-a lăsat întreaga lui avere (mai exact 9 milioane de lire sterline, plus locuinţă în valoare de 20 de milioane de lire sterline pe care o avea la Londra), a acceptat să dezvăluie câte ceva despre ce s-a întâmplat cu cenuşa lui Mercury, după ce acesta a fost incinerat în noiembrie 1991. “I-am ţinut urna în dormitor timp de doi ani, apoi am pus la cale o operaţiune secretă de scoatere a acesteia din casă”, a povestit Mary.

“LOVE OF MY LIFE”, UN IMN AL  DRAGOSTEI PIERDUTE!

Freddie a scris multe melodii despre marea lui dragoste, însă cea care a rămas în memoria tuturor este „Love of My Life”, inclusă pe albumul “A Night at the Opera” din 1975.

 

Versurile au fost scrise pentru a fi cântate la pian, însă în timp au fost adăugate şi nişte secvenţe geniale de chitară. Interesant este că varianta originală nu a mai fost cântată niciodată pentru că Freddie nu şi-a mai adus aminte linia melodică iniţială. 

Recomandari