O nouă LEGE: Cei cu permis de conducere să dea din nou examenul

0 53

Şoc pentru şoferii din România! O lege care va intra în vigoare în curând, în România, nu va mai permite eliberarea sau reînnoirea carnetului auto pentru cei care nu vor trece un test.

O directivă europeană care trebuie implementată în România până la sfârşitul anului nu mai permite eliberarea sau reînnoirea carnetului auto pentru cetăţenii care au apnee şi care nu urmează tratament corespunzător pentru această afecţiune.

Conform surselor ale noilor reguli puse de Uniunea Europeană, autoritățile nu vor mai elibera sau reînnoi permisul de conducere soferilor sau conducătorilor, fără a obtine un aviz autorizat care să ateste dacă este sanatos si nu suferă de sindrom de apnee moderată sau severă în somn.

Aceasta boala de apnee moderată în somn de tip obstructiv se referă la existența a cel puțin 30 de episoade de apnee și hipoapnee într-o oră, ambele fiind asociate cu somnolență diurnă excesivă.

Candidații sau conducătorii auto pentru care există pericolul de acest sindrom de apnee moderată sau severă în somn vor fi nevoiți să treacă pe la doctorii pentru a vedea ce tratament sa li se dea, pentru obținerea unui aviz autorizat, înainte de eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere.

Statele membre europene trebuie sa adopte si sa publice actele cu putere de lege si actele administrative necesare pentru a se conforma cu Directiva 2014/85/UE a Comisiei din 1 iulie 2014 de modificare a Directivei 2006/126/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind permisele de conducere.

Recomandari