O mămică în vârstă de 19 ani și bebelușul ei, infectaţi cu Covid-19. Medicii au decis să-i transfere la București

O femeie în vârstă de 19 ani și bebelușul ei nou-născut au fost diagnosticați cu Covid-19. Ambii provin din focarul de la Râmnicelu, Buzău, și au fost transferați la Spitalul „Victor Babeș” Din București.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

O femeie și bebelușul său s-au îmbolnăvit de coronavirus la Buzău

Femeia a fost transferată de la Spitalul Județean Buzău, unde a stat înainte de afla că este infectată cu Covid-19. Județul Buzău, conform DSP, înregistrează în acest moment 123 de cazuri de coronavirus.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Femeia și bebelușul în vârstă de 29 de zile ar fi luat boala din focarul de la Râmnicelu. Conform Adevărulrel="sponsored">, județul Buzău a înregistrat în ultimele 24 de ore 11 cazuri de infectare cu Covid-19, 7 dintre acestea fiind cadre medicale de la Spitalul Județean Buzău.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Exceptând femeia și copilul său (cazurile 121 și 122), au mai fost depistate următoarele cazuri, conform DSP Buzău:

  • Cazul 120 – un bărbat în vârstă de 51 de ani din Buzău, pacient cronic, care a prezentat simptomatologie.
  • Cazul 123 – o femeie în vârstă de 21 de ani din Buzău, internată la Secția de Boli Infecțioase, izolată în spațiul special amenajat.

Femeia împreună cu bebelușul au fost internați la Spitalul „Victor Babeș” din București, în timp ce restul pacienților au fost internați la Spitalul Municipal din Râmnicul Sărat.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • FRH a decis să nu acorde titlurile de campioni la handbal! SCM Râmnicu Vâlcea, în grupele Ligii. CSM București și Dinamo, la mâna EHF
  • Femeile gravide dezvoltă forme mai uşoare de COVID-19, potrivit unui studiu recent. Surprinzător ce se întâmplă cu nou-născuţii
  • A venit rezultatul celui de-al doilea test făcut de Ricardinho pentru Covid-19. Ce decizie a luat Voluntariul
  • Tiberiu Boşutar, activist de mediu, susţine că a fost atacat cu toporul de un angajat al Gărzii Forestiere! Cine este victima şi cum a ajuns să fie aproape ucis de cel care ar fi trebuit să apere pădurile
  • Biletul săptămânii îți poate aduce peste 120 de milioane! Dai lovitura cu cele mai tari meciuri!

O anchetă epidemiologică este în desfășurare pentru a identifica modul în care oamenii s-au infectat cu noul coronavirus. De asemenea, ancheta va afla care sunt persoanele care au fost expuse prin contact cu cei infectați în ultima perioadă.

România se îndreaptă spre 18.000 de cazuri de infectare

România se îndreaptă spre 18.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, însă cifrele nu sunt alarmante. Potrivit ultimelor date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, luni, 18 mai, în România s-au raportat alte 165 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Totodată, 9.930 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cel mai important, la terapie intensivă se află 193 de pacienți, astfel că sistemul medical face față momentan valului de îmbolnăviri. Totodată, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată se află 12.351 de persoan, în timp ce 17.797 de oameni sunt în izolare la domiciliu. Toate aceste persoane se află sub monitorizare medicală.

În ultimele 24 de ore, conform autorităților, au fost testate aproximativ 3.000 de persoane. În total, România a efectuat 313.621 de teste.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More