O forță invincibilă! Țara pe care nici Hitler nu a avut curaj să o atace

0 40

In aceasta tara armata si poporul sunt indivizibile. Nu, aceasta nu este SUA, Rusia, Israel sau Coreea de Nord. Imagineaza-ti o tara in care aproape fiecare barbat este si soldat.

O tara in care statul iti da un pistol gratuit dupa ce implinesti 50 de ani. O tara care aproape de implora sa cumperi o arma oarecare si iti ofera si o reducere pentru ea. O tara in stare mobilizeze in 4 ore o armata de 650 mii de soldati, iar in 2 zile – o armata de 1.7 milioane de soldati. Pentru comparatie, SUA poate mobiliza doar 1.3 milioane de soldati…

Aceasta tara este amplasata pe un relief foarte muntos. Muntii sunt pentru ea ca zidurile unei cetati. In stanci sunt sapate nenumarate tuneluri care permit sa ajungi in orice colt al tarii fara a fi vazut de cineva. Acest stat puternic militarizat se afla acolo unde niciodata nu te-ai fi putut astepta, exact in inima Europei. Este vorba de Elvetia!

Orice barbat elvetian este obligat sa faca armata. Aceasta dureaza doar 3 luni, insa acest timp este suficient pentru a transforma un tanar petrecaret intr-un barbat responsabil. Dupa aceasta tanarul primeste o arma, o conserva si uniforma militara, pe care acesta le i-a acasa. Periodic barbatii elvetieni sunt rechemati in armata, pentru a nu uita cunostintele si abilitatile militare acumulate.

Pana la 32 de ani un barbat elvetian este rechemat in armata de 7 ori, unde trebuie sa stea cate 3 saptamani. In urmatorii 10 ani el va mai fi rechemat inca de 3 ori pentru 2 saptamani, iar inca peste 10 – o data pentru 2 saptamani. Cand elvetianul implineste 51 de ani, el este eliberat oficial de serviciul militar si este obligat sa intoarca statului arma si uniforma. La fel si conserva.

Nimeni nu poate refuza serviciul militar, nici macar milionarii si bancherii. De fapt, armata este o buna ocazie de a-ti face cunostinte noi si utile. Desi are doar 300 km in lungime, Elvetia are un buget militar de 7.5 miliarde de dolari! Ea dispune de 800 de tancuri si blindate si de 350 avioane militare!

Populatia civila este inarmata pana in dinti. Astfel, s-a calculat ca elvetienii detin absolut legal acasa la ei 1.5 milioane de semi-automate si 2 milioane de pistoale. In Elvetia numarul tir-urilor este egal cu numarul cafenelelor…

Recomandari