O formă noua de escrocherie este pe val: hoții le dau bani păgubiților

0 46

Doi pensionari din județul Iași au rămas fără banii strânși pentru înmormântare după ce au fost păcăliți de doi bărbați într-o formă rară de escrocherie. Aceștia s-au dat drept reprezentanți ai fermei unde bătrânii aveau pământul dat în arendă și chiar le-au dat acestora.

Un bărbat de etnie romă și prietenul lui au abordat, în ianuarie 2015, doi soți din comuna ieșeană Osoi. Cei doi hoţi le-au spus că sunt de la ferma la care au pământul în arendă şi că vor să le dea bani cu scopul de a vedea unde îşi ţin pensionarii economiile, scrie Ziarul de Iași.

Unul dintre hoți a intrat în casă după victimă și, într-un moment de neatenție, a sustras punga cu bani.

Unul dintre cei doi a afirmat că este un reprezentant al fermei unde are terenul în arendă şi i-a cerut persoanei vătămate să-i schimbe o bancnotă de 200 lei, sens în care a scos din buzunar bancnota de 200 lei şi i-a dat-o acesteia, cerând rest 100 lei. D.E. a mers în casă şi a umblat într-o valiză, încuiată cu lacăt, în care se afla o pungă, care conţinea suma totală de 17.000 lei, de unde a luat o bancnotă de 100 lei, pe care i-a dat-o persoanei ce a pretins că este reprezentantul fermei, respectiv inculpatului Stamate Adrian”, se arată în motivarea primei instanţe.

Așa au fost păcăliți cei doi bătrâni și au fost jefuiți de banii de înmormântare. Acum, după condamnarea la trei ani de închisoare, unul dintre hoți trebuie să le plătească victimelor și paguba 17.000 de lei, pentru că prietenul lui a murit în timpul procesului.

Recomandari