O femeie pulverizeaza peste buruienile din gradina otet de mere… O idee pur si simplu geniala!

0 51
Am mai afirmat acest lucru si o repet: otetul de mere este aur curat! Aparent banalul otet de mere ascunde proprietati de-a dreptul miraculoase.
Cand spui otet de mere, de obicei te gandesti la gatit. Dar acest produs poate face mult mai mult decat o salata gustoasa. Spre deosebire de otetul obisnuit, care contine fie alcool din cereale, fie alcool etilic, otetul de mere este obtinut prin fermentatia merelor. De aceea, cel din urma contine nu doar mai multi acizi sanatosi precum acid citric, acid formic, acid malic, acid succinic si acid acetic, ci si antioxidanti importanti denumiti polifenoli.
Aceste caracteristici transforma otetul de mere intr-un produs deosebit de sanatos si de versatil! Iata o lista scurta a intrebuintarilor sale:
1465627752-4920-pur2Bsi2Bsimplu2Bgeniala2521
Lustruirea lemnului
Amesteca un sfert de cana de otet de mere cu 2 cani de apa si 2 linguri de ulei de masline ca sa obtii o solutie excelenta pentru lustruirea suprafetelor din lemn!
Indepartarea petelor de grasime
Amesteca otet de mere cu apa in cantitati egale si toarna solutia intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizeaza lichidelor peste petele de grasime ca sa le elimini mai usor!
Eradicarea buruienilor
Combina doua parti de otet de mere cu o parte apa si toarna solutia intr-o sticla cu pulverizator. Ori de cate ori rasar buruieni in gradina, pulverizeaza solutia peste ele ca sa le usuci rapid!
Improspatarea respiratiei
Amesteca o parte de otet de mere cu doua parti de apa si foloseste solutia obtinuta pentru gargara si clatirea gurii. Folosirea repetata a otetului de mere in acest scop ajuta la desprinderea si eliminarea placii dentare, respectiv eradicarea bacteriilor responsabile pentru respiratia neplacuta!
Combaterea matretii
Amesteca o parte de otet de mere cu doua parti de apa si toarna solutia intr-o sticla cu pulverizator. Pulverizeaza lichidul la radacina parului si lasa-l sa actioneze aproximativ o ora inainte sa te speli pe cap.
Recomandari