O familie recoltează 3 tone de legume de pe un teren de 4 ari și aprovizionează cu acestea toate restaurantele orașului!

0 71

Este oare posibil să cultivi o cantitate mare de legume în oraș? Urban Homestead este o fermă ecologică mică din California cu o suprafață de 4 ari, în care muncește un bărbat cu cei trei copii mari ai săi. Ei au reușit nu doar să se hrănească din propriile culturi, dar și să asigure restaurantele din oraș cu produsele lor ecologice.

1480241215-2848-03

90% din dieta lor vegetariană constă din produsele crescute pe bucata lor de pământ. Aici sunt cultivate până la 400 de soiuri de legume, fructe și flori comestibile, cu un volum total de aproximativ 3 tone pe an. În spatele curții ei cresc 8 găini, 4 rațe și 2 capre, care îi asigură cu ouă și lapte. Toți bucătarii de la restaurantele din apropiere vin aici să cumpere legume și zarzavaturi proaspete.

1480241214-3393-03

“Când am început activitatea, rudele noastre ne considerau nebuni. Aici chiar nu este loc pentru agricultură. La început ne făceam griji, ne întrebam dacă vom fi în stare să ne hrănim, și nimeni din noi nu se gândea că produsele cultivate ar ajunge și pentru vânzare”, recunoaște Jules. Cel mai mult capul familiei era preocupat de lipsa alimentelor sănătoase pentru copii. El s-a gândit să crească alimente ecologice pentru copiii săi, fără organisme modificate genetic și conservanți.

1480241215-9080-03

Pe acoperișul casei Jules a instalat panouri foto-voltaice pentru a asigura ferma cu energie electrică. Datorită panourilor de pe acoperiș taxa pentru energie s-a redus până la 12 dolari. Automobilul lor este alimentat cu biodiesel obținut din reziduurile vegetale. În acest mod ei au devenit o familie pe deplin independentă.

1480241215-3264-03

Odată cu dezvoltarea rețelelor de socializare și a serviciilor de livrare de produse ecologice, cum ar fi Good Eggs, familia lui Jules a rezolvat problema introducerii pe piață a produselor lor.

Desigur, nu sunt toate atât de roz pe cât pare la prima vedere. Dăunătorii, bolile și schimbările climatice, și, cel mai important – seceta și deficitul de apă sunt obstacole serioase care trebuie depășite. Pentru a economisi apa, Jules folosește metode vechi de irigație cu ajutorul unor vase de lut. Aici sunt utilizate în mod activ grădinile verticale, pereții verzi, composturile și alte principii ale agriculturii ecologice.

1480241214-1098-03

În grădina lor ei nu cresc doar cereale: grâu, orez, ovăz, pe acestea ei sunt nevoiți să le cumpere, dar asta presupune un cost relativ mic.

Ferma Urban Homestead este situată în micul orășel Pasadena din California ce numără 130 mii de locuitori. Afacerea își are rădăcinile încă în anul 1985 și de atunci până în prezent a reușit să atragă mii și mii de adepți ai produselor ecologice.

Recomandari