O comună a declarat război oamenilor care aruncă gunoaie. Metoda prin care sunt prinși

0 38

Autoritățile din comuna Sângeorgiu de Mureș au montat mai multe camere de supraveghere ca să îi prindă pe oamenii care lasă moloz și resturi menajere la marginea pădurilor, în râuri sau de-a lungul drumurilor, relatează stirileprotv.ro.

În România, mulți locuitori încă lasă gunoaie în spațiul public după ce merg la picnic, la un grătăr sau după ce își fac lucrări la casă.

Autoritățile din comuna Sângeorgiu de Mureș din județul Mureș au decis să ia măsuri împotriva lipsei de civilizație, așa că au montat mai multe camere de filmat în locurile în care știau că oamenii aruncă gunoaie.

„În acele zone unde se depozita gunoi menajer sau moloz, am montat camere video. Și foarte ușor putem depista cu ajutorul poliției cine sunt acei care aruncă în locuri nepermise”, a explicat pentru postul de televiziune Sofalvi Szabolcs, primarul comunei Sangeorgiu de Mureș.

Apoi, reprezentanții primăriei au postat imaginile pe rețeaua de socializare Facebook, iar șoferii mașinilor care transportau gunoaie au fost amendați de polițiști. De exemplu, un bărbat care a abandonat moloz într-un loc nepermis a fost amendat cu 945 de lei.

Metoda funcționează foarte bine și, de când au dovezi clare, polițiștii au amendat mai multe persoane care aruncau deșeuri pe spațiul verde.

Conform ultimului recensământ, comuna Sangeorgiu de Mureș are o populație de 9.304 persoane.

Recomandari