O companie din Timișoara susține că a descoperit vaccinul pentru coronavirus: „Avem deja 1000 de doze”

Timișorenii de la OncoGen susțin, prin vocea profesorului universitar Virgil Păunescu, directorul centrului, că ar fi descoperit vaccinul pentru coronavirus.

Timișorenii susțin că au vaccinul pentru coronavirus

Românii susțin că au echivalentul a 1000 de doze de vaccin. Conform timpolis.ro, echipa de cercetători de la OncoGen a terminat sinteza vaccinului și a ănceput deja testele.

„Cercetătorii de la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara au anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că un vaccin personalizat care să protejeze contra noului

Coronavirus poate fi dezvoltat folosind o tehnologie utilizată în vaccinarea personalizată în cancer și au postat tehnologia pe site-ul oncogen.ro.

La începutul acestei săptămâni, OncoGen Timișoara a primit din Germania reactivii destinați primelor teste”, au meționat cei de la timpolis.ro.

De asemenea, Virgil Păunescu a menționat pentru sursa citată că „rețeta” vaccinului va fi publică, pentru ca orice companie farmaceutică să o poată folosi: „Datele făcute publice de alte colective sunt foarte puţine, pentru că majoritatea colectivelor de cercetare doresc să patenteze mai întâi ideile pentru a beneficia de un eventual profit.

După părerea mea, la ora actuală, în lume lucrează, probabil, sute de colective de cercetători pentru un vaccin împotriva Covid-19. Noi, însă, nu am vrut să ţinem ascunsă informaţia. Având în vedere gravitatea situaţiei, am hotărât să punem toate datele noastre la dispoziţie, pentru oricine doreşte să le folosească.

O zi foarte importantă pentru OncoGen: avem vaccinul, echivalentul a 1000 de doze”.

Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, este cel mai cunoscut centru de cercetare din domeniul terapiilor genice cu dotări de ultimă generație din România și singurul de acest tip din Europa de Est .

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More