O buruiană care creşte la margine de drum are proprietăţi curative deosebite

0 30

Probabil o consideri o simpla buruiana insa papadia – caci despre ea este vorba – are numeroase proprietati terapeutice pe care stiinta incepe sa le confirme. Papadia a fost folosita de secole in medicina traditionala datorita proprietatilor sale curative in afectiuni variate, precum hepatită, anorexie si afectiuni legate de splina si ficat.
Intr-adevar, florile si radacina de papadie s-au dovedit extrem de bogate in vitamine si nutrienti, respectiv beta caroten, vitamina C, fibre, potasiu, fier, calciu, magneziu, zinc si fosfor.

Si, ca si cum toate acestea nu ar fi fost suficient de utile, florile si radacina de papadie sunt si o excelenta sursa de vitamine din complexul de B-uri, oligo minerale, sodiu organic si vitamina D. Destul de multe pentru o buruiana mica si neînsemnata, nu credeti?

Papadia contine substante chimice ale caror activitati biologice sunt studiate pentru potentialele roluri pe care acestea le-ar avea in beneficiul sanatatii. Studii efectuate pâna in prezent au concluzionat ca papadia contine cantitati deloc neglijabile de antioxidanti si substante antiinflamatoare.

Mai exact, un studiu a investigat proprietatile antioxidante ale radacinii de papadie in cazul iepurilor a caror dieta era compunsa in mare parte din alimente bogate in colesterol. Rezultatele au aratat o imbunatatire a profilelor lipidice si a activitatii enzimatice antioxidante.Astfel, cercetatorii au concluzionat ca papadia ar putea proteja impotriva stresului oxidativ legat de anumite tulburari circulatorii.

Dar cum putem profita de toate aceste minunate beneficii pentru sanatate?

Recomandari