O asistentă medicală a fost depistată pozitiv cu Covid-19, a doua oară. Femeia a fost considerată vindecată în luna martie și s-a întors la lucru

O asistentă medicală de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a fost diagnosticată cu Covid-19 pentru a doua oară.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

O asistentă medicală s-a reinfectat cu noul coronavirus

Cel mai probabil, femeia nu a dezvoltat anticorpi după ce s-a îmbolnăvit prima dată, conform directorului DSP, medicul Monica Adăscăliței.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Așadar, femeia nu s-a reinfectat cu noul coronavirus ci, cel mai probabil, este vorba despre o recădere a bolii, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

“Mai mult ca sigur, doamna nu a dezvoltat anticorpi şi atunci e o recădere a bolii. Noi am adresat Spitalului Judeţean o recomandare de internare. Spitalul Judeţean, prin epidemiologul spitalului, ia măsurile necesare”, a explicat Adăscăliței.

Asistenta a fost depistată pozitiv cu Covid-19 în 30 martie, însă s-ar fi vindecat după două săptămâni de spitalizare.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Dinamo, încă un pericol! Poate pierde Săftica! Cui și cât trebuie să plătească oricine ar prelua clubul „câinilor”
  • Edi Iordănescu nu s-a mai prezentat la antrenamentele Gazului. Ce se întâmplă cu antrenorul. Exclusiv
  • Drumul legumelor românești de la solar la piață. Chinul fermierului, afacerea samsarului
  • FRH a decis să nu acorde titlurile de campioni la handbal! SCM Râmnicu Vâlcea, în grupele Ligii. CSM București și Dinamo, la mâna EHF
  • Biletul săptămânii îți poate aduce peste 120 de milioane! Dai lovitura cu cele mai tari meciuri!

În condițiile în care testele au ieșit negative după toată această perioadă, femeia a revenit la lucru, însă în 12 mai, în urma unui nou test, asistenta a aflat că este bolnavă cu Covid-19.

Cât de sigur este că dobândim imunitate după ce învingem Covid-19?

Cazul asistentei din Botoșani ridică, din nou, problema imunizării. Cu toate că în cazul virusurilor majoritatea oamenilor dezvoltă anticorpi și devin imuni la boală, când vine vorba de Covid-19 nimeni nu are certitudinea că oamenii dezvoltă anticorpi.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

De exemplu, chinezii au studiat problema și au constatat că 14% din pacienții recuperați din provincia Guangdong, au fost retestați pozitiv. Același lucru l-au pățit cei din Coreea de Sud, unde 111 pacienți au scăpat de boală, după care au fost testați pozitiv, din nou. Italienii au stabilit că maximum 10% din populație a dezvoltat anticorpi, semn că teoria imunizării nu este sigură.

Cu toate acestea, cercetătorii din Coreea de Sud au explicat că nu există reinfectare. Așadar, cine a trecut de boală, teoretic, nu ar trebui să mai se îmbolnăvească în viitor. Asiaticii au determinat că testele PCR detectează, de fapt, particule vechi ale virusului, care nu mai sunt o amenințare.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Așadar, conform medicului Seol Dai-wu, de la Universitatea Chung-Ang, un om care a învins coronavirusul are șanse să fie din nou pozitiv peste câteva săptămâni, fiind cel mai probabil vorba de anumite „rămășițe” inofensive ale virusului în organism.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More