„Nu vrem sa faceti un pas inapoi”. Mesajul oficial al SUA care ii va innebuni pe Dragnea si Tariceanu, tocmai cand credeau ca au ingenunchiat DNA

0 54

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Wess Mitchell, a subliniat, luni, la Bucuresti ca SUA si aliatii occidentali sustin „progresele” facute de Romania in lupta anticoruptie. „Nu vrem sa faceti un pas inapoi”, a intarit Mitchell. Simbolic, declaratiile au fost facute in aula Facultatii de Drept din Bucuresti.

„Din perspectiva SUA trebuie sa spun cat de important este progresul facut de Romania pentru a avea institutii anticoruptie puternice. Nu vreau sa ma implic in dezbaterile interne, dar toti aliatii sustin institutiile anticoruptie, sunteti un model. Sunt putine tarile acae au sistemul anticoruptie pe care il aveti, romanii ar trebui sa dezvolte mai departe aceste institutii. Ati facut progrese si nu vrem sa faceti un pas inapoi”, a declarat Wess Mitchell la Bucuresti.

Mitchell se va intalni, marti, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis. Mitchell se afla la Bucuresti in cadrul unui turneu european care mai include Zagrebul, Praga si Bruxellesul. Vizita lui Mitchell in Romania a fost anuntata de Departamentul de Stat, care preciza ca va avea intalniri cu inalti oficiali si cu analisti independenti.

„In 18 iunie se va afla la Bucuresti unde va avea intalniri cu inalti oficiali si cu analisti independenti pe tema securitatii regionale si cooperarii economice. Va conduce delegatia SUA la cea de-a sasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA – Romania si va sustine un discurs la Universitatea Bucuresti”, a anuntat Departamentul de Stat.

Recomandari