„Nu vă lăsaţi învinşi de coaliţia loazelor, conduşi de proşti şi mafioţi” – Funeriu, atac brutal

60

Dacă bacalaureatul se va anula, aşa cum şi-ar dori cei care valorifică pandemia pentru a cere asta, în jur de 6-700.000 de picaţi la bac din 2011 încoace vor primi diplomă şi vor repopula fabricile de diplome universitare, susţine fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu, într-o postare pe Facebook.

În postarea publicată după ce, luni seara, Antena 3 a difuzat o emisiune în care se dădeau argumente pentru anularea examentului de Bacalaureat din acest an, Funeriu le cere părinţilor şi tinerilor să apere onoarea diplomei şi să nu se lase învinşi „de coaliţia loazelor.”

Redăm postarea lui Funeriu:

„Să fim puţin raţionali: conform tendinţelor actuale, în ziua bacalaureatului vor mai fi în România aproximativ 1000 de infectaţi cu coronavirus. Asta înseamnă că, din aprox. 140.000 de copii care vor da bacul, 7 vor fi infectaţi. Din care 5-6 diagnosticaţi, deci izolaţi, deci un singur elev infectat va da bacalaureatul. Vom avea, aşadar, o singură sală de clasă cu un elev infectat, cu mască şi la distanţă mare de ceilaţi. Raţional vorbind, un risc de 10 ori mai mic decât riscul unui accident rutier într-un an calendaristic pentru o persoană oarecare. Riscul pentru sănătate este, aşadar, cât de aproape de zero este posibil să fie.

Coaliţia loazelor a început, aşa cum prevedeam, ofensiva abjectă pentru anularea bacalaureatului în România. Dacă se va anula bacalaureatul, vreo 6-700.000 de picaţi la bac din 2011 încoace vor primi acea diplomă şi vor repopula fabricile de diplome – dughene, nu universităţi – cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual. Înţelegeţi acum de ce atâta isterie, de ce tristul domngâdea şi partenerul lui în intoxicare, badea-sac-de-box, de ce sindicate veroase, asociaţii făcute peste noapte şi toată duhoarea mediocrităţii din România vă fac un penibil şantaj sentimental, bine orchestrat de mafiile din educaţie şi politicienii rămaşi fără bani după bacul corect din 2011?

Dragii mei,

din 2011 încoace, peste un milion de tineri ai României au o diplomă obţinută pe merit, două milioane de tineri ai ţării noastre au învăţat că nu poţi să furi startul în viaţa de adult. Aceşti tineri au fost printre cei care s-au luptat în stradă pentru o justiţie independentă, ei vor fi cei care vor ridica ţara noastră, ei vor fi cei care ne vor opera când vom fi bolnavi, ei vor pilota avioanele în care vom zbura, ei vor construi casele în care vom locui şi spitalele în care vom fi îngrijiţi. Or, toate astea, trebuie făcute de oameni corect pregătiţi, nu de trişori.

În 2011 când am curăţat mizeria de la bacalaureat am stat ferm şi calm în faţa isteriei colective provocate de aceiaşi mafioţi care azi încearcă să câştige sute de milioane murdărind diplomele copiilor voştri. Am spus atunci că eu, Daniel Funeriu, ţin cu calm şi siguranţă cârma educaţiei din România în direcţia în care trebuie, oricâte valuri ar face aceşti mafioţi, pentru că asta merită copiii noştri.

Am spus atunci că eu vreau generaţii de tineri cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă. Am spus că nu mai vreau să fim peste decenii căpşunarii sau culegătorii de sparanghel cu diplomă de pe câmpiile Europei. Vreau să fim inginerii, medicii, economiştii Europei, vreau ca România să fie admirată şi respectată.

Dragi părinţi, dragi tineri,

Fiţi voi generaţia cu fruntea sus, arătaţi voi ce puteţi, ieşiţi din cercul vicios al istoriei în care vor să vă ţină cei care astăzi, pentru milioane de euro, vor să murdărească mândria de a fi un om onest, vor să reducă la zero efortul vostru onest făcut din clasa pregătitoare până în clasa a XII-a.

Dragii mei: e lupta generaţiei voastre! Apăraţi-vă onoarea diplomei de bacalaureat! Nu vă lăsaţi învinşi de coaliţia loazelor, nu vă mai lăsaţi conduşi de proşti şi mafioţi!

Vă spune asta unul care, singur în faţa lor, i-a învins pentru că a luptat lupta cea dreaptă: voi aveţi datoria să conduceţi ţara asta, prin curaj, nu laşitate, prin onestitate, nu minciună, prin competenţă, nu fuşăreală. Pe ei!”.

Recomandari