NU mai vreau la TV emisiuni care sa promoveze non-valorile din Romania. Cer CNA sa isi faca DATORIA si sa interzica aceste mizerii

0 54

Probabil toti stiu seria inepuizabila de emisiuni TV : WowBiz si Un Show Pacatos. Cineva insa s-a saturat pana peste cap de acestea si a redactat o scrisoare deschisa catre CNA (Consiliu National al Audiovizualului). Scrisoarea a devenit in scurt timp virala pe retelele de socializare mai ales pentru ca multi dintre noi suntem perfect de accord cu aceasta. Redam mai jos textul acesteia.

Stimate Consiliu National al Audiovizualului si stimati consilieri, imi cer scuze ca va interpelez astfel insa ieri seara am realizat ca reprezentati inca una din companiile capusa din Romania iar dvs va luati salariul degeaba.

Spun aceste lucruri deoarece aseara am avut placerea sa vizionez doua emisiuni de maxima audienta: Wowbiz moderata de Madalin Ionescu si Un …show pacatos moderata de catre Dan Capatos, nu stiu daca ati avut rabdarea sa va uitati pe canalele tv romanesti si la emisiunile difuzate de acestea insa ar trebui sa o faceti. Pana atunci iata ce am retinut: doua “vedete ” autohtone impreuna cu ghiveciul numit familie, iubite, amante pe canapelele acestor emisiuni. Cand spun vedete ma refer la cantaretul de manele Nicolae Guta ( Un show pacatos) si Leo de la Strehaia ( Wowbiz). Pana aici nimic gresit, doua personalitati ale acestei tari, nu comentez calitatea, originile si personalitatea acestor oameni. Asta cere piata ( o sa imi explice majoritatea dintre voi ca au audienta) si nu avem ce face. Ce facem insa cu ce promoveaza aceste personaje la tv prin limbaj, actiuni si prezenta? Va raspund tot eu aducandu-va ca si mostre de cultura expresiile invatate din cele doua emisiuni: ” Dopul curului, pișato , nebuno din coceni, coțohârlo, esti desteapta ca mama mielului cu o nara ( in traducere esti desteapta ca p…) si multe cuvinte noi gen: “televizu” etc etc toate abundând de “bă, fă, jegoaso, imputito” etc etc. Astea asezonate cu o regie ieftina de batai in platouri si lacrimi amare.

Ma intreb acum eu ca si consumator tv, ce se intampla stimate CNA cu valorile umane, cu mesajele transmise de tv si educatia care ar trebui facuta si de catre televiziune si care sunt actiunile intreprinse de catre institutia dvs pentru a veni in intampinarea unor asemenea manifestari pe tv. Si aici nu ma refer la moderatori, ei isi fac meseria, incearca sa creasca audienta emisiunilor si sa isi castige salariul ci ma refer la calitatea invitatilor si la calitatea subiectelor .

Iar ptr cei care o sa imi raspunda cu : schimba canalul sau urmareste CNN- ul le pot da urmatorul raspuns: sunt roman si imi doresc ca taxele platite de mine sa asigure salariile unor profesionisti cum ar fi acesti consilieri din CNA care ar trebui sa aiba un control asupra acestor emisiuni si pe deasupra imi doresc emisiuni de stiri si divertisment cum vad si pe canalele televiziunilor europene. Dar banuiesc ca acesta va fi doar un semnal de alarma tras de catre un actor.

1475913210-4501-abc

Sursa articolului aici.

Recomandari