„Nu e un lucru de apreciat” – Carmen Dan, despre protestul magistraţilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a comentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, pe marginea protestelor declanşate de magistraţii nemulţumiţi de Ordonanţa de Urgenţă pe legile Justiţiei.

„Eu sper să depăşim această perioadă şi toată lumea să înţeleagă că toate categoriile profesionale trebuie să îşi exercite atribuţiile cu responsabilitate. Nu ştiu dacă este salutar ca o categorie, care e ţinută în primul rând de respectarea legii, este prima care o încalcă. Este greu să fac eu aceste aprecieri”, a declarat Carmen Dan, întrebată despre protestul magistraţilor, potrivit Agerpres.

Şefa Ministerului de Interne nu a dorit să comenteze despre motivele pentru care magistraţii protestează.

„Pot doar să constat că nu este un lucru de apreciat şi îmi doresc ca foarte repede şi această categorie profesională să conştientizeze că este nevoie de contribuţia ei în egală măsură ca de contribuţia celorlalte instituţii ale statului”, a precizat Carmen Dan.

Întrebată dacă până în prezent i-au fost semnalate blocaje în anchetele poliţiştilor, aflate sub coordonarea procurorilor, ministrul de Interne a răspuns: „Nu mi-au raportat colegii mei nicio astfel de situaţie. După cum am spus, noi continuăm să ne facem treaba. Sunt dosare pe care le instrumentează Poliţia Română, dosare pe care le instrumentează şi Poliţia de Frontieră, şi sper ca şi din cealaltă parte să existe reciprocitate”.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More