Nu e nicio glumă! Hoțul s-a predat singur la poliție și a cerut să fie pedepsit, după ce a descoperit un mic detaliu în portofelul furat!

0 47

Un hoț a atacat un trecător și i-a furat portofelul, dar după ce a privit înăuntru a decis că se predă la poliție. Nu este scenariul unui film, ci o realitate cu un deznodământ neașteptat. Uneori, viața chiar bate filmul și lecțiile primite pot fi extrem de surprinzătoare.

Aceasta este incredibila poveste a lui Connor Dawes de 19 ani din Marea Britanie. Tânărul a observat într-o seară un trecător și a decis să îl urmărească. L-a atacat, doborându-l la pământ. I-a luat portofelul, haina și telefonul.

Ajuns la loc ferit, tânărul a început să scotocească prin portofel ca să vadă câți bani găsește. Totuși, după ce a privit actele și-a dat seama că tocmai atacase un om cu autism.

Sentimentele de regret l-au apucat imediat și Connor a decis că este cazul să se predea singur la poliție. Și-a mărturisit fapta și a specificat că dorește ca omul să își primească lucrurile furate înapoi.

A zis polițiștilor că dorește să fie pedepsit, fiindcă și-a dat seama ce mare greșeală tocmai făcuse.

Ajuns în fața judecătorului, Conner a așteptat calm sentința. Știa că greșise și el însuși ceruse să fie pedepsit. Chiar dacă judecătorul a fost uimit să trăiască ziua în care un hoț regretă fapta și se denunță singur, acesta a decis că nu poate ierta ușor întâmplarea.

„Chiar dacă nu îl știai pe omul acesta ca fiind bolnav, tot ai putut vedea că este vulnerabil, fiindcă umbla singur noaptea pe stradă. Ai făcut rău unui om care se zbate în viață și, prin fapta ta, i-ai agravat starea. E o mare rușine ceea ce ai făcut și e evident că trebuie să primești o pedeapsă. Fiindcă lumea trebuie să înțeleagă că furtul se pedepsește cu închisoarea”

Connor a primit doi ani de detenție pentru fapta sa. Unii au spus că nelegiuirea mărturisită ar fi trebuit iertată. Totuși, însuși tânărul a fost împăcat cu ideea pedepsei.

Probabil, în timpul petrecut după gratii, Connor va medita asupra vieții și asupra acțiunilor sale, pentru a putea deveni într-o zi un om mai bun.

În timp ce alții ar fi mers acasă liniștiți și ignorând sentimentul de vinovăție, acest bărbat a ales un alt drum, chiar dacă a fost mult mai greu. Uneori, aceste întâmpări ne dau speranța că omenirea mai are o șansă de schimbare în bine.

Recomandari