Noi detalii despre marea lovitură dată de Simona, scoase în faţă de Ilie Năstase: „E diabolic, a riscat enorm. Ori foarte mult, ori nimic!”

0 46

Ilie Năstase (71 de ani) a povestit cât de grele au fost negocierile dintre staff-ul Simonei Halep şi americanii de la Nike, dar şi riscul enorm pe care şi l-a asumat Ion Ţiriac (78 de ani) în încercarea de a obţine un contract cât mai avantajos din partea gigantului de pe piaţa de echipament sportiv.

La finalul anului trecut, Adidas a luat decizia proastă de a renunţa la Simona, în momentul în care, sfătuită de Ion Ţirac, constănţeanca a cerut mai mult decât milionul de euro pe care-l încasa în fiecare an din partea principalului sponsor. După o perioadă de incertitudine, în care a îmbrăcat, la Beijing, o rochie comandată de pe internet, Halep a ajuns la un acord cu Nike, dar rolul jucat de Ion Ţiriac a fost unul esenţial.

Acum, liderul mondial primeşte 1,7 milioane de euro pe an din partea americanilor, sumă la care nu s-ar fi ajuns niciodată dacă fostul tenismen nu ar fi negociat la sânge, aşa cum o făcea, pe vremuri, şi pentru Boris Becker. Detaliile au fost scoase la suprafaţă de Ilie Năstase: „Ţiriac îi negociază contractele Simonei şi riscă foarte mult. E diabolic! Ori foarte mult, ori nimic. Contractul cu Nike l-a negociat la sânge. Ăia (n. red – Nike) au vrut să-i dea cât îi dădea şi Adidas, iar el le-a zis că vrea dublu! ‘Păi, ştiţi, Adidas a refuzat-o…’. Ce le-a zis Ţiriac? ‘Adidas a refuzat numărul unu mondial! Vreţi numărul unu mondial? Atât vă costă!’ Apoi i-a zis şi ei (n. red – Simonei): ‘Dacă nu iei de acolo, îţi dau eu banii de la mine’. Aşa făcea şi cu Boris Becker, risca enorm. A şi pierdut, dar a câştigat mult mai mult”, a povestit primul lider ATP din istorie, pentru Fanatik.

La şapte luni distanţă de la moment, Nike se poate felicita pentru decizia aleasă. În timp ce Adidas a preferat să meargă în continuare cu Caroline Wozniacki şi Garbine Muguruza, americanii au pus mâna pe liderul mondial, care a avut nevoie de doar două turnee de Mare Şlem pentru a-i duce pe culmi, Simona câştigând în premieră trofeul de la Roland Garros.

Recomandari