Noapte bună, Tarom! Principala companie aeriană a țării și-a pus sigla PSD

0 53

Pe 2 februarie, operând cu discreție, Consiliul de Administratie al TAROM, absolul liber și neinfluențat de nimeni, a decis să ofere postul de director general al companiei unui personaj ilustru: Eugen Davidoiu. TAROM-ul și-a oprit motoarele în zbor și urmează picajul liber, susține expertul în turism Cristi Pitulice într-o analiză publicată pe platforma Republica.ro.

Eugen Davidoiu are niște performanțe deosebite în CV:
– până în aprilie 2016 a fost director general al Electrica Serv pe care a aservit-o în scop personal și unde, la plecare, și-a lăsat soția și nepotul în funcții cheie

– prin 2009, Davidoiu a fost director la SNLO – Societatea Națională a Lignitului Oltenia, unde a reușit să intre în vizorul DNS pentru contracte cu firme-căpușă.

În acest context, analistul Cristi Pitulice susține că singura similitudine și experiență care îl recomandă pe Davidoiu pentru funcția de la Tarom este sifonarea masivă a banilor publici.

„Dacă credeți că din TAROM nu se mai poate fura nimic, vă înșelați amarnic. Pe lângă contractele tradițional căpușate/căpușabile: achiziții curente, treburi juridice (serviciu juridic a fost proaspăt externalizat), resurse umane și alte câteva clasice, TAROM-ul este unul dintre beneficiarii directi ai unei o idei a PSD-ului, pe cât de năstrușnice pe atât de bănoase fraudulos : Fondul Suveran de Investiții.”, susține Pitulice.

Concluzia vine de la sine: „Se pare că la guvernarea actuală principalul criteriu de numire într-o funcție publică este existența, măcar, a unui dosar la DNA”.

Recomandari