Nicolicea vrea blocarea „Fara penali”, chiar daca a primit aviz pozitiv de la CCR: „Continutul este mincinos”

0 54

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a sugerat ca Parlamentul ar putea respinge initiativa „Fara penali in functii publice”, chiar daca a primit aviz pozitiv de la CCR, intrucat continutul proiectului ar fi „mincinos”.

„Este un parcus obisnuit. Initiativa cetateneasca ia doar un singur loc, ia locul unui deputat semnatar. Avizul CCR era obligatoriu. In momentul acesta va trece pe la fiecare camera in parte si e nevoie de un numar mai mare de voturi, pentru ca e vorba de revizuirea Constitutiei si va ajunge probabil la votul popular. Pentru ca, stiti, revizuirea Constitutiei se face printr-un referendum decizional”, a spus Nicolicea, la Digi24.

Intrebat daca este in favoarea acestei initiative, deputatul PSD a raspuns ca are „niste obiectii, pentru ca are un continut ori mincinos, ori eronat”.

„Se vorbeste fara penali in functii publice cata vreme din text reiese ca fara penali in functii alese. Spre exemplu, un prefect poate sa fie penal in functii publice, un ministru poate sa fie penal in functii publice, dupa legea asta. Noroc ca este o alta lege anterioara. Deci in orice functie in care nu esti ales ai dreptul. Nu este vorba de fara penali in functii publice, ci fara penali in functii alese. Ceea ce este cu totul altceva”, a completat el.

„Este ceva mincinos. Ce intelegeti cand spui fara penali in functii publice? Intelegeti fara penali in toate functiile publice sau selectiv? Deci titlul induce in eroare foarte grav si cel putin aici ar trebui sa fie modificata legea pe parcursul ei. Induce electoratul in eroare ca sa voteze si in realitate e o mare pacaleala”, a mai spus Eugen Nicolicea.

Intrebat daca ar amenda legea ca sa fie chiar mai ferma decat a fost scrisa, el a raspuns ca nu discuta despre „mai ferm sau mai putin ferm”.

„Vreau sa nu fie mincinoasa, adica titlul sa fie in corcondanta cu textul. (Amendamentul, n.red.) in niciun caz nu se refera la fermitate. Se refera la faptul nu ai voie sa minti intr-o astfel de initiativa. Semnatarii au fost indusi in eroare ca vor fi fara penali in toate functiile publice, cand in realitate textul vorbeste despre fara penali in functii alese. Repet: functionar public penal ai voie, prefect ai voie”, a mai sustinut deputatul PSD.

El a refuzat sa spuna daca ar vota pentru sau impotriva unui astfel de proiect legislativ.

„Nu poti vota in favoarea unui proiect mincinos, daca autorii nu doresc sa-l modifice. Cand va fi pus in concordanta, vom discuta. Deocamdata avem un proiect. Cei care au semnat au fost mintiti”, a declarat Eugen Nicolicea in direct la Digi24.

Recomandari