Nicolicea, turnat de fostul director al Penitenciarelor. Ii vizita pe ascuns pe puscariasii celebri: „Nu stiu daca si cu cat a fost platit pentru asta, dar aminteste de politicienii care in anii ’70 sprijineau Mafia italiana.”

0 51

Fostul director al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu, il acuza pe Eugen Nicolicea, porpus de PSD pentru functia de ministru al Justitie, ca este prieten cu „infractori de calibru”. „Sunt toate semnele ca Eugen Nicolicea a reprezentat interesele unor infractori in politica”, spune Dumitrascu.

”Sper ca desemnarea lui Eugen Nicolicea ca inlocuitor potential al lui Tudorel Toader este doar o manevra politica si ca vom afla in zilele urmatoare numele adevaratei propuneri pentru functia de ministru al Justitiei.

Fara sa ignoram faptul ca este unul dintre artizanii subminarii justitiei, amintim de prieteniile acestuia cu infractori de calibru, incepand cu Gabriel Bivolaru pe care-l vizita pe ascuns la Penitenciarul Drobeta – Turnu Severin in 2006.

La acea vreme directorul penitenciarului a fost demis pentru aceste ilegalitati, ulterior cel care astazi este propunerea de ministru al Justitiei, a finalizat si facultatea de drept si a si inceput sa fie interesat de influentarea justitiei.

Un alt amanunt interesant, 2 ani mai tarziu in 2008 Eugen Nicolicea profitand de aceeasi calitate de parlamentar, citea fara drept materialele din dosarul lui Miron Mitrea care-i era nas si pentru care se cerea la acea vreme urmarirea penala in Parlament, dupa care s-a prezentat la o televiziune pentru a-l apara.

Istoria recenta e cunoscuta, si sunt usor de dovedit actiunile pro infractori si anti-justitie ale acestuia, dar sunt toate semnele ca Eugen Nicolicea a reprezentat interesele unor infractori in politica.

Nu stiu daca si cu cat a fost platit pentru asta, dar – prin comportament – aminteste de politicienii care in anii ’70 sprijineau Mafia italiana.

PS. Nu stiu daca e adevarat discursul cu ‘Da, nene sustinem coruptia ca ea ne-a facut oameni!’, dar daca e asa e un argument in plus impotriva mentionarii personajului in contextul desemnarii unui nou ministru al Justitiei”, spune Dumistrascu, dupa ce PSD l-a propus pe Nicolicea la Ministerul Justitiei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri ca Eugen Nicolicea, propus sa preia Ministerul Justitiei, stie procedurile, are cunostinte juridice foarte bune, este foarte riguros, iar partidul are ”foarte multa incredere” in el.

„Este o propunere foarte buna. Este un om care stie procedurile, care are cunostinte juridice foarte bune, care este foarte riguros si in care tot partidul are foarte multa incredere”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament, la finalul Comitetului Executiv National al PSD.

Intrebat despre suspiciunile legate de certificatul de revolutionar obtinut de Nicolicea si de facultatea absolvita de acesta, Dragnea a spus: „Exista niste suspiciuni la nivelul opiniei publice pentru faptul ca Parchetul General nu vrea sa ia nicio decizie, nicio masura in cazul furturilor de case al familiei Iohannis. Mi-au spus niste oameni din opinia publica”.

Recomandari