Nicolicea, despre candidatura lui Dragnea la Prezidentiale: Numai la PCR se ruga partidul de tine să candidezi

0 4

Eugen Nicolicea, unul dintre cei mai vocali lideri ai PSD, a confirmat, marţi seara, la România TV, că şeful său de partid, Liviu Dragnea, vrea să-şi anunţe intenţia de a candida pentru Cotroceni chiar în seara alegerilor, însă a ţinut să precizeze, de asemena, că o decizie finală în acest sens va fi luată de forul de conducere al partidului.

Lansările (de candidatură – n.r.) se fac atunci când consideri că e o lansare de nivel maxim, care să îţi atragă un număr suficient de simpatizanţi. Or, în ce seară este audienţa maximă mai mare decât în turul acesta al alegerilor? Dacă anunţa în faţa unui microfon cu patru bolovani în faţă nu avea aceeaşi audienţă ca atunci când anunţă în seara alegerilor, alegeri la care eşti şi câştigător.

Dl Dragnea a spus clar: voi anunţa dacă voi candida.

Evident că stabilirea candidatului o va face partidul în forurile de conducere. Numai la Partidul Comunist se ruga partidul de tine să candidezi: fără matale nu putem şi aşa mai departe. În Statutul nostru nu scrie aşa ceva, dar trebuie să ne învăţăm şi cu chestiunea asta. Nu trebuie să te propună tovarăşul de lângă tine, ci poţi să te înscrii în cursă, declarându-ţi această opţiune. Deci ce-i de mirare că îşi anunţă opţiunea proprie atunci?„, a declarat Nicolicea, citat de Revista22.ro.

Reamintim că liderul PSD Liviu Dragnea va anunţa, duminică seară, după alegerile europarlamentare şi cu o zi înainte să vină sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive, candidatul partidului pentru prezidenţiale.

Anunţul a fost făcut la Adevărul Live:

Jurnalist: V-aţi hotărât dacă o să candidaţi la prezidenţiale?

Dragnea: După alegeri. Chiar duminică seară o să anunţăm.

Jurnalist: Mai merită să te baţi pentru funcţia de preşedinte, la cum arată ea astăzi?

Dragnea: Dacă mă întreba acum un an cineva, spuneam că nu. Starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru funcţia prezidenţială e foarte importantă. Eu nu sunt Cassandra. Încă 5 ani de zile, de tot ce s-a făcut bun se va alege praful. Trebuie făcute toate eforturile ca Iohannis să plece de la Cotroceni. Această funcţie devine importantă. PSD se va pronunţa duminică seară.

Recomandari