Nesimțire! Au dat 90.000 de euro pentru un BRAD de Crăciun cu sonorizare. Vreau sa văd măsuri impotriva celui care a luat acestă hotarâre

0 41

La Târgu-Jiu, iarna aceasta, se poartă luxul exorbitant, în materie de ornamente specifice sărbătorilor de iarnă. În municipiu se va aprinde cel mai scump brad de Crăciun din ţară. Autorităţile locale au plătit 90.000 de euro, în rate, fără TVA, pe bradul care va fi amplasat în centrul oraşului.

Până în 2016, în Târgu-Jiu, autorităţile locale foloseau un brad artificial cu o înălţime de 15 metri. Acest ornament a fost oferit gratuit de o firmă de instalaţii electrice din ţară, însă, primăria a considerat că s-a demodat şi l-au scos din uz.

Noul bradul are o înălţime de 22 de metri, un diametru de 9 metri, este confecţionat din structură metalică şi împodobit cu 81.000 de leduri. Are, de asemenea, și un sistem de sonorizare. Suma a fost plătită în rate lunare, din decembrie 2015 până în noiembrie 2016, însă, în preț mai sunt incluse și câteva arcade luminoase care vor fi amplasate în patru intersecții din centrul orașului.

Reprezentanții Primăriei își pun speranța că vor folosi acest brad în următorii 12 ani. Bradul de 90.000 de euro nu i-a bucurat pe localnici, aceştia fiind nemulţumiţi de faptul că s-a cheltuit această sumă pe un ornament de Crăciun, când, în oraş, mai există cartiere în care oamenii se încălzesc cu lemne, pentru că nu există gaze şi nu au canalizare.

Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online inspectorii Curţii de Conturi au decis verificarea achiziţiei.

Liderul liberalilor, Alina Gorghiu a scris pe pagina sa de Facebook că achiziţia făcută din banii publici a fost făcută de primăria PSD.

„Brad de Crăciun. Preț 90 000 euro. Contractant: Primăria PSD a orașului Tg Jiu. Plătitor: contribuabilii. Morala: Așa cred pesediștii în România. Îndrăznesc sa creadă doar în banii ei publici”, scrie Alina Gorghiu.

Informaţia a apărut în spaţiul public, pe pagina de Facebook a clujeanului Doru Şupeală, unde, acesta a publicat documentul prin care achizişia a fost făcută.

„Statul Român: 90.000 de euro un brad, fără TVA. Legal, nu ai ce le face. Înmulțiți cu peste 4000 de administrații locale și veți înțelege dimensiunea jafului național executat cu acte în bună regulă”, scrie Doru Șupeală pe Facebook.

Recomandari