Nelu Tătaru, despre finalul primului val al pandemiei: ”Prognoza merge spre 20 de mii de cazuri”. Virgil Musta avertizează asupra exploziei infecțiilor severe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre finalul primului val al pandemiei de coronavirus. Deși mulți visează la o revenire la normal a vieții, oficialul din sănătate le dă o veste proastă: ”Nu s-a terminat nici primul val”.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru, despre finalul primului val al pandemiei: ”Prognoza merge spre 20 de mii de cazuri”

Nelu Tătaru este în continuare alertat de situația le nivelul țării în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Ministrul Sănătății nu vede cu ochi bun relaxarea populației și spune că oricând o creștere a numărului de cazuri poate aduce alte restricții.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În timp ce mulți speră că au scăpat de pandemie, ministrul le reamintește că România nu a scăpat nici măcar de primul val, unul care ar putea să se încheie în iunie.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Vreau să le amintesc tuturor că Romania e in stare de alertă. Dacă suntem pe o pantă descendentă e pentru că populația și guvernul a gestionat corect o parte a pandemiei.

Noi nu am trecut nici de valul 1, nerespectarea unor reguli pot aduce transmiterea în comunitate. Vedem că se întorc multi conaționali, care nu mai stau în carantină ci în izolare, avem focare noi în țară.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Tătaru și Iohannis se gândesc la reîntoarcerea la stare de urgență: „Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență”
  • Seceta va continua și săptămâna viitoare. Cele mai afectate sunt culturile de grâu de toamnă și porumb
  • Ludovic Orban participă la o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă! Ce se discută în cadru reunirii
  • Se redeschide Catedrala „”Sfântul Petru” de la Vatican. Credincioșii vor putea vizita din nou lăcașul de cult
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Nu putem vorbi nici de terminarea primului val. Vârful pandemiei a fost de 15.000 de cazuri. Am trecut de el, iar acum suntem într-o cădere, dar, repet, suntem într-un moment în care am dat primele măsuri de relaxare.

Prognoza merge spre 20.000 de cazuri la finalul primului val în condițiile în care am respectat măsurile de izolare. Acest lucru ar putea avea loc pe 1 iunie.”, a spus Tătaru la Digi 24.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Virgil Musta: ”Ar putea apărea noi cazuri severe”

O altă voce avizată din domeniul medical, Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a tras un semnal de alarmă şi spune că în loc de ”marea relaxare” ar trebui să avem o mai mare responsabilizare.

Medicul din vestul țării anticipează o explozie a îmbolnăvirilor care e inevitabilă după relaxarea măsurilor de izolare.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”După ce s-au relaxat anumite măsuri, există riscul ca unii să nu respecte regulile și riscul ca numărul de infecții să crească e mare. Din acest motiv ne așteptăm să avem o creștere a numărului de cazuri, din păcate chiar a celor severe.

Lumea pare că a uitat de faptul că suntem în pandemie și boala nu s-a încheiat. Există riscul să se depășească capacitatea de internare, iar în această situație vom avea o problemă. O să apară pacienții noi. Este foarte probabil să depășim aceste 20.000 de cazuri. Este o perioadă mai lungă de timp și un vârf brusc de creșteri de cazuri.”

ADVERTISEMENT

Despre cei care protestează în aceste zile și spun că noul coronavirus nu există sau nu este grav, Virgil Musta are un mesaj ferm.

”Eu i-aș invita să vină în spital, să vadă lupta noastră cu această boală. Să vadă pacienții și starea lor. Dacă ar sta de vorbă cu acești pacienți ar realiza că e vorba de o boală serioasă și nu doar de o invenție.”, a spus Musta pentru postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More