Negaționist externat la cerere: Au fost niște curenți de aer și cred că am făcut o viroză/Soția și socrul i-au rămas internați, soacra a ajuns la ATI

Externat la cerere după zece zile de spitalizare, deși era în continuare infectat cu SARS-CoV-2, Nicolae Hîndorean face parte din cei care neagă pericolul Covid-19, chiar dacă soția și socrul i-au rămas internați și soacra a ajuns la ATI.

”În Poiana Sibiului noi ne încălzim cu lemne. Și în ziua aceea de luni ne-a fost adusă o mașină cu lemne și nu că am lucrat și eu, dar am mai ieșit pe la oameni. Și au fost niște curenți de aer și cred că am făcut o viroză. A doua zi, deja, nu mă simțeam bine. Aș vrea să sesizați nuanța: «parcă» mă durea capul, «parcă» mă dureau mușchii. A trecut marți, iar miercuri «parcă» mă durea mai tare. Am luat un antibiotic și un paracetamol dimineața și seara, până joi dimineața. Vineri, deja, parcă nici soției nu îi era chiar bine. Toate erau însoțite de gândul acesta, că poate e vorba și de altceva, de coronavirus, căci cred că toată lumea se gândește acum la asta. Da, ne era teamă, că suntem infectați”, își începe Nicolae Hîndorean povestea pentru Turnul Sfatului.

La 57 de ani, pe lângă profesia sa, Nicolae Hîndorean este și cantor bisericesc. Iar cum preotul din sat, confirmat de asemenea cu Covid-19, îl declarase ”contact direct”, cantorul bisericesc, soția sa și cei doi socri cu care locuiesc în aceeași curte erau deja în autoizolare de o săptămână când au apărut primele semne puse pe seama unei viroze.

După o altă săptămână de la aceste ”parcă” semne de boală, însoțite de o ușoară stare febrilă, soții Hîndorean au apelat, telefonic, la medicul de familie din sat. ”Nici atunci nu am ieșit din casă, am apelat la băiatul nostru, care este profesor de matematică, să ne scoată tratamentul pe care l-am primit atunci. Doar că simțeam nevoia să avem și o a doua opinie, mai ales că soacra mea, pe care o iubesc și o stimez enorm, are și niște probleme mai vechi de sănătate. Așa am decis să mergem toți patru la Sibiu, la Urgențe. Mai întâi mi-am dus soția și socrii, apoi m-am întors să las mașina la fată, în Valea Aurie, am lăsat cheia în cutia poștală și m-am întors cu un taxi la spital. Am făcut-o din proprie inițiativă, nu doar pentru noi, ci din drag pentru toți ceilalți”, își continuă bărbatul povestea. Vrea să o facă publică deoarece consideră că celor ca el nu le este suficient ascultată opinia. Și deoarece celor ca el li se spune ”pericol public”, deoarece contestă pericolul actualei pandemii și a decis să se externeze chiar când încă mai era infectat.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More