‘Nebunia’ lui Marine Le Pen: Ce vrea să facă alături de Donald Trump și Vladimir Putin

0 55

Liderul extremei-drepte din Franţa, Marine Le Pen, a declarat miercuri că alegerea sa ca preşedinte anul viitor ar duce la formarea unui trio de lideri mondiali, alături de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care „ar fi bun pentru pacea mondială”, relatează Reuters.

Inaugurându-şi sediul de campanie pentru alegerile prezidenţiale din Franţa din 2017, la mai puţin de doi km distanţă de Palatul Elysee, Marine Le Pen a spus că acest birou este doar o ‘escală’ spre destinaţia ei finală – palatul prezidenţial.

Singurul politician din România care l-a susținut activ pe Donald Trump este europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședintele lui Marine Le Pen în Grupul Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European. Acesta a fost prezent lângă Donald Trump în campania electorală din SUA, iar în noaptea alegerilor a fost prezent în Trump Tower, sediul de campanie al noului președinte al SUA. Rebega susține în România partidul Forța Națională, partid care a fost lansat anul trecut chiar de Marine le Pen în timpul vizitei ei în România.

Anti-UE şi anti-imigraţie, Marine Le Pen, în vârstă de 48 de ani, a fost singurul politician francez de top care l-a susţinut pe Trump în alegerile din SUA.

Partidul său, Frontul Naţional, a fost încurajat de victoria lui Trump şi de votul din Marea Britanie în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, sperând să profite la rândul său de valul anti-establishment din Franţa pentru a învinge la scrutinul de anul viitor.

 

„Este o mişcare mondială. O mişcare mondială care respinge globalizarea neverificată, ultraliberalismul distructiv, eliminarea statelor-naţiune, dispariţia graniţelor”, a declarat Marine Le Pen presei.

„Forţele mobilizate în aceste diferite alegeri sunt ideile, forţe care ar putea duce la alegerea mea ca preşedinte al Franţei în luna mai”, a mai spus ea.

Conform sondajelor de opinie, Marine Le Pen ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din primăvara anului viitor, dar ar pierde în faţa unui candidat mainstream de centru-dreapta.

Însă eşecul sondajelor de opinie în a anticipa victoria lui Trump sau votul din iunie din Marea Britanie pentru ieşirea din UE au pus la îndoială fiabilitatea predicţiilor electorale.

 

Întrebată dacă va fi următoarea care va demonstra că sondajele de opinie se înşală şi va forma un trio de lideri cu Putin, care este criticat de lideri europeni pentru sprijinirea guvernului sirian în faţa rebelilor susţinuţi de Occident la Alep, şi cu Trump, care, la fel ca ea, a profitat de sentimentul anti-imigranţi pentru a creşte în popularitate, Marine Le Pen le-a spus jurnaliştilor: „Ar fi un lucru bun pentru pacea mondială”.

„Dacă voi deveni preşedinte, Franţa va avea relaţii bune cu Rusia”, a declarat ea, transmite agerpres.ro.

Marine Le Pen a mai precizat că va reintroduce controalele la graniţele Franţei cu vecinii şi va organiza un referendum privind ieşirea ţării din UE.

Recomandari