Ne OMORAM tinerii!!! In COMA deoarece a asteptat 75 de minute la Urgență fără să fie consultat de un medic.

0 59

Un bărbat de 38 de ani din Satu Mare se află în comă, după ce a fost ținut mai bine de o oră pe holurile Unității de Primiri Ugrențe a Spitalului Județean Satu Mare. Familia lui Laszlo Balogh spune că bărbatul a leșinat în toaleta spitalului, după ce a așteptat în zadar 75 de minute, fără să fie consultat de un medic.

Miercuri, Laszlo Balogh, muncitor la o firmă de construcții din Satu Mare, s-a simțit rău, iar patronul i-a dat bani de taxi și l-a trimis acasă. Cum în drum spre casă s-a simțit tot mai rău, taximetristul l-a dus direct la Urgență.

A fost ținut mai bine de o oră pe hol, timp în care doar i-a fost luată tensiunea și verificat pulsul, dar nu și de un medic specialist. Pentru că se simțea tot mai rău, bărbatul și-a chemat soția și unul din copii la spital.

Balogh a ajuns la Spitalul Județean Satu Mare la ora 12,25 și a intrat în comă la ora 13,40. Potrivit medicilor, în momentul în care a ajuns al spital avea tensiunea 140/90, iar pulsul în limite normale.

La un moment dat, a mers până la toaletă, dar aici a leșinat, fiind găsit pe jos de fiul său. Bărbatul a intrat în comă, iar joi a fost transportat la Spitalul Județean Baia Mare, iar de aici la Institutul Inimii din Cluj, în stare critică.

Laszlo Balogh este tatăl a 5 copii, cel mai mic având doar 2 ani.

O femeie a leşinat lângă spital, dar medicii au refuzat să îi acorde primul ajutor: „Să cheme salvarea”

În luna ianuarie a acestui an, unei femei i s-a făcut rau şi a căzut la aproximativ 70 de metri de Spitalul Judeţean Satu Mare, dar medicii au refuzat să îi acorde primul ajutor. Oamenii care au vazut-o pe femeie au intrat in spital si au cerut ajutor, dar medicii le-au spus ca nu au voie sa intervina si ca trebuie sa fie chemata ambulanța.

În aceste conditii, femeia a stat 20 de minute in zapada. Pana la urma, oamenii au chemat ambulanta, care a preluat-o pe femeie si a dus-o la unitatea de primiri urgente a spitalului aflat la nici 100 de metri distanta.

„Noi nu putem sa iesim cu targile pe strada. Daca se intampla langa spital, ii mai preluam. Dar daca este la o distanta mai mare de intrare atunci trebuie sa intervina ambulanta. Astea sunt procedurile”, a declarat atunci managerul Spitalului Judetean Satu Mare, Marcela Papici.

Intrebat despre acest caz, Raed Arafat a susținut că medicii au voie să intervină în astfel de cazuri.

Recomandari