Năstase vrea din nou in politica: Am înfiinţat Grupul de sprijin pentru actualul PSD

0 3

Fostul premier şi preşedinte PSD Adrian Năstase a anunţat, marţi, pe blogul personal, o nouă iniţiativă menită să vină în sprijinul unui partid care a înregistrat un scor dezastruos la alegeri.

„Împreună cu Octav Cozmâncă şi cu alţi foşti şi actuali lideri ai PSD, am decis să constituim Grupul de sprijin pentru actualul PSD, ţinând seama de situaţia dificilă a partidului după alegerile europarlamentare”, a transmis Adrian Năstase.

Reamintim că PSD a pierdut alegerile în faţa PNL şi era la un pas să piardă şi locul doi. Diferenţa dintre social-democraţi şi Alianţa 2020 USR – PLUS a fost una minoră: de mai puţin de 20 de mii de voturi. Dacă diapora nu era împiedicată din nou să voteze, PSD ar fi ajuns pe locul 3.

Între timp, în PSD atmosfera este tensionată. Şefia partidului a fost preluată interimar de Viorica Dăncilă după plecarea lui Liviu Dragnea la Rahova, unde are de executat o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive.

Preşedinte executiv al PSD va fi Paul Stănescu, puternicul baron de Olt. Iar oamenii fideli lui Dragnea sunt puşi pe lista neagră şi urmează să fie neutralizaţi.

Recomandari