„Munţii noştri aur poartă, noi cerşim din poartă-n poartă”. Specialiștii atrag atenția: Autoritățile nu fac niciun pas spre extragerea aurului de la Roșia Montană

0 21

Autorităţile din România se încăpăţânează să nu facă niciun pas spre extragerea aurului de la Roşia Montană, pe motiv că tehnologia cu cianură este periculoasă, arată B1 TV.

Subiectul Roşia Montană a fost din nou adus pe tapet de specialiştii din domeniul mineritului care spun că România pierde extrem de mulţi bani pentru că refuzăm să valorificăm aurul ascuns în inima munţilor. Iar pretextul că cianurile care ar trebui folosite pentru extragerea metalului preţios nu are nicio bază practică, arată speciliştii.

„Finlanda este un model pentru Europa. Atât prin modul cum îşi promovează industria minieră, cât şi prin standardele de minerit aurifer pe care le practică. Aşa cum lor nu le este teamă să folosească tehnologia cianuraţiei în condiţii sigure pentru sănătate şi mediu, tot astfel România trebuie să demareze mineritul aurifer în Munţii Apuseni şi nu numai”, a declarat Ion Popescu, liderul Confederatiei Sindicale Naţionale Meridian.

Aşa că în loc să fim un exemplu pentru alţii, preferăm să rămânem săraci, deşi avem munţii plini de aur.

„România, prin proiectul minier de la Roşia Montana va fi un exemplu pentru mineritul aurifer din Uniunea Europeană. Roşia Montana face cunoscută România pe mapamond prin potenţialul de resurse pe care îl are. Avem nevoie ca proiectul Roşia Montana să demareze urgent pentru întreaga industrie minieră! În loc sĂ înfruntăm sărăcia, mai bine am avea curaj şi viziune să valorificăm resursele naturale”, a mai explicat Ion Popescu.

Recomandari