München: poliţist neamţ impresionat până la lacrimi de recunoştinţa românilor ajutaţi să voteze [video]

Ziua de duminică a fost una de foc pentru românii din diaspora, care încă de la primele ore ale dimineţii s-au prezentat la secţiile de votare pentru a-şi exercita dreptul la vot. Ziua a fost una marcată de cozi şi de momente tensionate. Dar nu numai…

Astfel, dacă în unele mari oraşe din străinătate diasporenii s-au trezit că li se refuză dreptul la vot, căci porţile secţiilor electorale s-au închis fără drept de apel la orele 21:00, în alte oraşe, au avut parte şi de surprize plăcute. Un astfel de exemplu este München, unde românii au fost sprijiniţi chiar de către forţele de ordine locale.

Concret, dat fiind faptul că este prevăzut ca, după ora la care se anunţă închiderea procesului de votare, mai pot vota doar cei aflaţi în incinta secţiei de vot, poliţiştii germani au înconjurat cu un gard românii care aşteptau încă la rând, pentru a se considera că aceştia sunt în interiorul consulatului şi drept consecinţă să poată vota.

Românii au fost impresionaţi de acest gest venit din partea forţelor de ordine, şi le-au mulţumit la unison scandând „Polizei! Danke polizei!” („Poliţia! Mulţumim poliţiei!”).

Un videoclip devenit viral a înregistrat momentul în care, în timp ce românii scandau „Polizei! Danke polizei!”, în semn de recunoştinţă faţă de susţinerea acordată de poliţie, un poliţist german a fost impresionat până la lacrimi.

Înregistrarea a fost preluată şi pe pagina de socializare a Poliţiei, cu comentariul: „Moment emoţionant în alegerile europene. În ultima duminică a alegerilor, un moment emoţionant a venit din München, care înfăţişează cum arată aprecierea adevărată. Mulţumită lui Marius Şortan, care ne-a oferit videoclipul!”. (traducere aproximativă)

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

Aceasta este reacția unui polițist german, care trebuie să trimită toți oamenii acasă, deși politia a stabilit sa lase oamenii sa voteze cei care au stat toata ziua in soare , făcând un țarc. Ulterior cei de la consulat au închis ușile. RUȘINE lor, RESPECT poliție germane care au încercat, cât au putut să ne ajute..

Gepostet von Marius Șortan am Sonntag, 26. Mai 2019

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More