Moş Crăciun, interzis într-o şcoală din Oregon: „Mulţi elevi, din cauza religiei, s-ar putea simţi inconfortabil“

0 45

Conducerea unei şcoli a recomandat personalului şi elevilor să evite decoraţiile, imaginile cu Moş Crăciun şi mesajele religioase. Deşi se apără şi spun că nu au încercat să intervină cu subiectivism în educaţia religioasă a elevilor, administratorii şcolii au fost aspru criticaţi de părinţi.
Imaginile cu Moş Crăciun şi mesajele religioase, puse la colţ
Un zvon conform căruia o şcolă din Oregon le-a interzis copiilor să împodobească sălile de curs cu decoraţiuni specifice sărbătorlor de iarnă a ajuns în presa internaţională, scrie Fox News. Deşi recunosc faptul că au făcut recomandări în acest sens, reprezentanţii instituţiei spun că este doar o neînţelegere. Se pare că aceştia i-au rugat pe profesori şi elevi să se „abţină“ de la utilizarea imaginilor cu Moş Crăciun şi a decoraţiunilor religioase, scrie şi cbsnews.com.

„Nu avem politici sau directive cu privire la interzicerea decoraţiunilor de Crăciun sau a anumitor religii, dar pur şi simplu dorim să reamintim faptul că trebuie să creăm spaţii primitoare pentru toţi elevii noştri şi să ne dăm seama că mulţi dintre ei, din cauza religiei, culturii sau altei credinţe, s-ar putea simţi inconfortabil“, se arată într-un comunicat.

„Aveţi dreptul să vă decoraţi uşă sau biroul, dacă doriţi, dar vă rugăm să fiţi respectoşi şi sensibil la diversele perspective şi credinţe ale comunităţii noastre şi să vă abţineţi de la utilizarea decoratiunilor, a imaginilor religioase sau a celor cu Moş Crăciun“, este mesajul transmis de reprezentanţii şcolii.

Părinţii s-au revoltat
Mulţi dintre părinţii care au văzut mesajul s-au revoltat, postând o serie de comentarii în care sugerează că şcola ar fi încercat interzicerea spiritului Crăciunului şi a lui Moş Crăciun.

„Mi se pare că, dacă vrei să fii obiectiv, trebuie să permiţi obiceiurile tuturor religiilor. Interzicerea nu este un mod de a rămâne corect“, a comentat un utilizator al reţelei sociale.

„Poate că fiecarea clasă trebuia lăsată să-şi împodobească uşa în fucţie de preferinţe, decoraţiunile fiind un mod prin care sărbătoresc venirea sărbătorilor. Cei care nu serbează Crăciunul îşi pot lăsa uşa neîmpodobită. Ar trebui să încercăm să respectăm toate categoriile de persoane şi să încercăm să-i păstrăm pe copii uniţi“, a spus un alt părinte.

Reacţia şcolii
Totuşi, reprezentanţii instituţiei continuă să se apere, insistând asupra faptului că nu este cazul unei interziceri a spiritului sărbătorilor. „Am transmis recomandările şi pentru a împiedica concurenţa în ceea ce priveşte decoraţiunile excesive, mai ales că vizitatorii şcolii noastre s-au simţit incomod din cauza atmosferei copleşitoare de Crăciun, care a fost creată în anii trecuţi“, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Recomandari